30/11/2018 30/11/2018 Πιέζει ο χρόνος για την κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει την προωθούμενη συμφωνία με την Εκκλησία. Ήδη στην ειδική επιτροπή της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τις αλλαγές στις σχέσεις Πολιτείας- Εκκλησίας. Ο υπουργός Παιδείας από την πλευρά του, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είπε ότι ο διάλογος συνεχίζεται...
30 Νοεμβρίου, 2018 - 8:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2018 - 10:49

Κ. Γαβρόγλου: Συνεχίζουμε το διάλογο- Αρχιεπ. Ιερώνυμος: Θα μιλήσω τελευταίος

Διαδώστε:
Κ. Γαβρόγλου: Συνεχίζουμε το διάλογο- Αρχιεπ. Ιερώνυμος: Θα μιλήσω τελευταίος

Πιέζει ο χρόνος για την κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει την προωθούμενη συμφωνία με την Εκκλησία.
Ήδη στην ειδική επιτροπή της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τις αλλαγές στις σχέσεις Πολιτείας- Εκκλησίας.
Ο υπουργός Παιδείας από την πλευρά του, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είπε ότι ο διάλογος συνεχίζεται και πώς θα κλείσει την επόμενη Τρίτη μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος.
Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε, ότι ο διάλογος κινείται σε τρεις άξονες: τον εξορθρολογισμό των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των κληρικών και το νοικοκύρεμα των οικονομικών της Εκκλησίας.
«Δεν θα προχωρήσουμε χωρίς την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των κληρικών», δήλωσε και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».
Ερωτηθείς για το ζήτημα της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε πως «η επιτροπή αναθεώρησης συζήτησε αυτό το θέμα και στόχος είναι να βρεθεί λύση που δεν θα υπονομεύει αλλά θα ενισχύει το σύγχρονο και ευρωπαϊκό κράτος, χωρίς να αλλάζει το υπάρχον καθεστώς».
Εγώ θα μιλήσω τελευταίος και όταν μιλήσω τελευταίος, θα δείτε ότι όλος αυτός ο θόρυβος ήταν ένας θόρυβος φούσκα» είπε από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, μετά τα εγκαίνια της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων, το πρωί της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου 2018. Έτσι ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, όταν ερωτήθηκε για την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ Κώστα Γαβρόγλου στο Φανάρι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων