26/12/2018 26/12/2018 Η νέα Εκκλησία της Ουκρανίας, όπως ο Πύργος της Βαβέλ, χτίστηκε από ανθρώπους που προσπάθησαν να κάνουν τα ονόματά τους αθάνατα και να δείξουν στον Θεό ότι μπορούν να φτάσουν τον Παράδεισο χωρίς τη βοήθειά Του, δήλωσε ο Μητροπολίτης Αντώνιος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας. “Ο Κύριος σταμάτησε αυτή την...
26 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:07

“Πύργος της Βαβέλ η Εκκλησία στην Ουκρανία”

Διαδώστε:
“Πύργος της Βαβέλ η Εκκλησία στην Ουκρανία”

Η νέα Εκκλησία της Ουκρανίας, όπως ο Πύργος της Βαβέλ, χτίστηκε από ανθρώπους που προσπάθησαν να κάνουν τα ονόματά τους αθάνατα και να δείξουν στον Θεό ότι μπορούν να φτάσουν τον Παράδεισο χωρίς τη βοήθειά Του, δήλωσε ο Μητροπολίτης Αντώνιος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

“Ο Κύριος σταμάτησε αυτή την παράλογη επιχείρηση, μπέρδεψε τις γλώσσες των οικοδόμων και σταμάτησαν να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον. Έχοντας χάσει την συνεννόηση, διασκορπίστηκαν, ποτέ δεν τελείωναν τις εργασίες κατασκευής, ποτέ δεν βρήκαν κοινή γλώσσα και σημεία επαφής. Το φιλόδοξο σχέδιο κατέρρευσε. Περισσότερα από 5.000 χρόνια έχουν περάσει έκτοτε. Αλλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θέλουν να ανταγωνιστούν με τον Θεό. Η ιστορία προφανώς δεν διδάσκει τέτοιους ανθρώπους τίποτα και μας καλεί να συνάγουμε συμπεράσματα : όλα τα έργα που αγνοούν την ύπαρξη του δημιουργού του κόσμου προορίζονται να αποτύχουν ” ανέφερε ο Μητροπολίτης Αντώνιος, διαχειριστής της ακίνητης περιουσίας Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Ορθόδοξη ζωή, προσθέτοντας ότι το “σχισματικό έργο που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Ουκρανία είναι σαν τον Πύργο της Βαβέλ και οι συγγραφείς του θα έχουν την ίδια μοίρα: πολλές διαφορές και διαφωνίες”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων