15/12/2018 15/12/2018 Μετά την ολοκλήρωση της Ενωτικής Συνόδου στο Κίεβο,  η κρατική Ντούμα της Ρωσίας έσπευσε να σχολιάσει το αποτέλεσμα αλλά και να καυτηριάσει την συμμετοχή του Ουκρανού Προέδρου στην Σύνοδο. Λίγο μετά την ομιλία του ίδιου στην πλατεία του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας οι χαρακτηρισμοί από ρωσικής πλευράς για τα όσα είπε ο Ποροσένκο ήταν...
15 Δεκεμβρίου, 2018 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2018 - 19:41

Ρωσία: “Ο Ποροσένκο προσπαθεί να στρατολογήσει την Εκκλησία”

Διαδώστε:
Ρωσία: “Ο Ποροσένκο προσπαθεί να στρατολογήσει την Εκκλησία”

Μετά την ολοκλήρωση της Ενωτικής Συνόδου στο Κίεβο,  η κρατική Ντούμα της Ρωσίας έσπευσε να σχολιάσει το αποτέλεσμα αλλά και να καυτηριάσει την συμμετοχή του Ουκρανού Προέδρου στην Σύνοδο.

Λίγο μετά την ομιλία του ίδιου στην πλατεία του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας οι χαρακτηρισμοί από ρωσικής πλευράς για τα όσα είπε ο Ποροσένκο ήταν σαφείς.

“Ο Ποροσένκο προσπαθεί να στρατολογήσει την εκκλησία”, σχολίασαν στην κρατική Ντούμα.

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της επιτροπής της Κρατικής Ντούμας σε θέματα των χωρών της ΚΑΚ Λεωνίντ Καλάσνικοφ θεωρεί ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με την ανακοίνωση για την “αυτοκεφαλία της Ουκρανικής εκκλησίας” προσπαθεί να ασκήσει επίδραση στους θρησκευτικούς θεσμούς στην Ουκρανία.

Τομ κατηγόρησε μάλιστα ότι βασίζεται  σε εθνικές πεποιθήσεις  μεγιστάνα: “Οι βασιλιάδες και οι ψευδοβασιλιάδες πάντα επιθυμούσαν να έχουν την θρησκεία ως όπλο. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, υπήρχε ανέκαθεν από την αρχή της δημιουργίας της Εκκλησίας. Την παρούσα στιγμή ο Ποροσένκο προσπαθεί να στρατολογήσει τους θρησκευτικούς θεσμούς και να τους θέσει στην προσωπική του εξυπηρέτηση και όχι στις υπηρεσίες του κράτους” καταλήγει σε ανακοίνωσή του, ο Καλάσνικοφ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων