Επικαιρότητα
15 Ιανουαρίου, 2019

Στην πολιτική σκακιέρα το θέμα της αυτοκεφαλίας

Διαδώστε:

Να μη χρησιμοποιήσει το ζήτημα της αυτοκεφαλίας για να διχάσει τη χώρα και αποτρέψει την ήττα του στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, προέτρεψε τον Πέτρο Ποροσένκο η Γιούλια Τιμοσένκο.

Η υποψήφια στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας Πέτρο Ποροσένκο πως χρησιμοποιεί το ζήτημα της αυτοκεφαλίας της Νέας Εκκλησίας για να ενισχύσει τα καταρρέοντα ποσοστά του ενόψει των εκλογών.

Ο Πέτρο Ποροσένκο περιοδεύει στη χώρα με διάταγμα που έλαβε στην Κωνσταντινούπολη από τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, το οποίο παρέχει αυτοκεφαλία σε μια νέα Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στην Ουκρανία.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο Τόμος έχει μετατραπεί σε πολιτικό εργαλείο, σε μετρητά και αξιολογήσεις. Είμαι εναντίον της πρακτικής», δήλωσε η Τιμοσένκο σε μια εκπομπή στο κανάλι ICTV.

Η πρώην πρωθυπουργός, η οποία προηγείται στις δημοσκοπήσεις για την προεδρία, δήλωσε ότι ανέκαθεν υποστήριζε μια ξεχωριστή ουκρανική εκκλησία, αλλά προειδοποίησε τον Ποροσένκο να μην τη χρησιμοποιήσει για να διχάσει την Ουκρανία.

Η ψηφοφορία για το νέο πρόεδρο της χώρας έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου.

Διαδώστε: