15/12/2018 15/12/2018 Ο νεοεκλεγείς Προκαθήμενος και ο Ποροσένκο στέλνουν μήνυμα Ανταπόκριση Ιρίνα Τρεσαρούκοβα Από την Αγία Σοφία στο Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος, τοποθέτησε το θέμα της εκλογής του νέου Μητροπολίτη, σε πολιτικό υπόβαθρο αποστέλοντας μήνυμα ότι πλέον τίποτα δεν συνδέει  την χώρα του με την Ρωσία. Ξεκαθάρισε όμως  ότι θα προστατευθούν τα δικαιώματα εκείνων που θα επιλέξουν...
15 Δεκεμβρίου, 2018 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2018 - 22:22

Ποροσένκο και Προκαθήμενος στέλνουν μήνυμα

Διαδώστε:
Ποροσένκο και Προκαθήμενος στέλνουν μήνυμα

Ο νεοεκλεγείς Προκαθήμενος και ο Ποροσένκο στέλνουν μήνυμα

Ανταπόκριση Ιρίνα Τρεσαρούκοβα

Από την Αγία Σοφία στο Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος, τοποθέτησε το θέμα της εκλογής του νέου Μητροπολίτη, σε πολιτικό υπόβαθρο αποστέλοντας μήνυμα ότι πλέον τίποτα δεν συνδέει  την χώρα του με την Ρωσία.

Ξεκαθάρισε όμως  ότι θα προστατευθούν τα δικαιώματα εκείνων που θα επιλέξουν να παραμείνουν στην Εκκλησία της Ρωσίας.

Ο Προκαθήμενοςτης Ουκρανικής εκκλησίας, μίλησε για μια ιστορική στιγμή ευχαριστώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον μητροπολίτη Φιλάρετο και τον Μητροπολίτη Μακάριο και ζήτησε από τους συμπολίτες του να παραμείνουν ενωμένοι και να στηρίξουν την Εκκλησία τους.

Στην φωτογραφία που βλέπεται, η οποία δημοσιεύθηκε από ουκρανικά μέσα, είναι αμέσως μετά την εκλογή όπου εικονίζονται ο νέος Προκαθήμενος, ο Ουκρανός πρόεδρος και ο Μητρ Γαλλίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων