21/11/2018 21/11/2018 Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ουκρανικό ζήτημα όσο πλησιάζει η σύγκλιση του συμβουλίου ενοποίησης των εκκλησιών της χώρας και έκδοση του Τόμου της αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (UOC) η οποία πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι οι Ιερείς της δέχονται έντονες πιέσεις ώστε να συμμετάσχουν...
21 Νοεμβρίου, 2018 - 8:28

Άσκηση πιέσεων στους Επισκόπους καταγγέλλει η UOC

Διαδώστε:
Άσκηση πιέσεων στους Επισκόπους καταγγέλλει η UOC

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ουκρανικό ζήτημα όσο πλησιάζει η σύγκλιση του συμβουλίου ενοποίησης των εκκλησιών της χώρας και έκδοση του Τόμου της αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (UOC) η οποία πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι οι Ιερείς της δέχονται έντονες πιέσεις ώστε να συμμετάσχουν στο συμβούλιο αυτό, που έχει ως στόχο να δημιουργήσει τη νέα αυτοκέφαλη εκκλησία της χώρας και να εκλέξει το νέο Προκαθήμενό της.

Έχουν γίνει προσπάθειες από διάφορες δυνάμεις να ασκηθούν πιέσεις στους Επισκόπους της UOC. Αυτό αποδεικνύεται από συνθήματα που έχουν πετάξει κάποιοι έξω από τα γραφεία της UOC αλλά και από τις κατοικίες Επισκόπων, αλλά κι από άλλες άνομες ενέργειες. Επιπλέον, επίσκοποι της UOC έχουν κληθεί από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. Εξαιτίας, των επαναλαμβανόμενων αυτών γεγονότων, της συχνότητάς τους και της μαζικής τους κλίμακας, θεωρούμε ότι αποσκοπούν στην άσκηση πιέσεων στους επισκόπους και τον εξαναγκασμό τους να συμμετάσχουν στη αποκαλούμενη «συγκέντρωση της ενοποίησης», δήλωσε ο επικεφαλής δικηγόρος της UOC, Αλεξάντερ Μπακόφ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων