23/01/2019 23/01/2019 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο βράβευσε τον Μητροπολίτη  Φιλάρετο, για την συνεισφορά του στη δημιουργία της αυτοκέφαλης εκκλησίας της Ουκρανίας. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο απένειμε τον τίτλο του «Ήρωα της Ουκρανίας» στον Φιλάρετο Ντενισένκο, πατριάρχη της νεοδημιουργηθείσας Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, δήλωσε την Τρίτη η προεδρική υπηρεσία Τύπου. Όπως γράφει το sputnik.gr...
23 Ιανουαρίου, 2019 - 8:22
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2019 - 8:23

“Ήρωας της Ουκρανίας” ο Μητρ. Φιλάρετος

Διαδώστε:
“Ήρωας της Ουκρανίας” ο Μητρ. Φιλάρετος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο βράβευσε τον Μητροπολίτη  Φιλάρετο, για την συνεισφορά του στη δημιουργία της αυτοκέφαλης εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο απένειμε τον τίτλο του «Ήρωα της Ουκρανίας» στον Φιλάρετο Ντενισένκο, πατριάρχη της νεοδημιουργηθείσας Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, δήλωσε την Τρίτη η προεδρική υπηρεσία Τύπου. Όπως γράφει το sputnik.gr ο Ποροσένκο ανήγγειλε την πρόθεσή του να απονείμει τη διάκριση αυτή στον Φιλάρετο στις 8 Ιανουαρίου. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δικαιολόγησε την απόφασή του ως ανταμοιβή για τη συνεισφορά του Φιλάρετου στον αγώνα για τη δημιουργία της αυτοκέφαλης εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Τονίζω ότι το βραβείο σας αξίζει απολύτως», δήλωσε ο Ποροσένκο, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων