Επικαιρότητα
18 Δεκεμβρίου, 2018

Αναβαθμίζεται η περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Σινά

Διαδώστε:

This Saturday, Dec. 16, 2017 photo shows a view of Saint Catherine monastery in South Sinai, Egypt, where there was a ceremony for the opening of the ancient library. The inauguration ceremony, attended by Egyptian and western officials, comes after three years of restoration work on the eastern side of the library that houses the world’s second largest collection of early codices and manuscripts, outnumbered only by the Vatican Library, according to Monk Damyanos, the monastery’s archbishop. (AP Photo/Samy Magdy)

Σημαντικά έργα ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά, πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, με απόφαση του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Σχετικώς, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Νοτίου Σινά, Στρατηγός Χάλιντ Φούντα, κατά τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε ο Προκαθήμενος του μοναστηριού, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου.

Ο κ. Φούντα τόνισε ότι με απόφαση του Προέδρου Αλ Σίσι αναβαθμίζονται όλες οι υποδομές στην περιοχή, για να πάρει και πάλι η περιοχή την παλιά της αίγλη.

Για τον σκοπό αυτό, δημιουργείται ένα νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο, αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο, ενώ και το αεροδρόμιο θα ενισχύσει τη λειτουργία του με εσωτερικές πτήσεις που θα το συνδέουν με το Σαρμ Ελ Σέιχ αλλά και με την Αθήνα, στην περίπτωση πτήσεων τσάρτερ.

 

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ekirikas.com / ΑΠΕ ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: (AP Photo/Samy Magdy, FILE)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΑΣ desk@orthodoxianewsagency.gr
Διαδώστε: