Επικαιρότητα
16 Νοεμβρίου, 2018

Διαφοροποιείται από τη Μόσχα ο Μητρ. Βίνιτσας

Διαδώστε:

Την απόφασή του να συμμετάσχει στην ενωτική συνέλευση  που οδηγήσει στην εκλογή του νέου Προκαθήμενου της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας και θα οργανώσει την πορεία προς την αυτοκεφαλία ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Βίνιτσας, Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, είναι το μόνο μέλος της Ουρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας (UOC), η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, που δεν υπέγραψε την επίσημη ανακοίνωση της UOC και ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην ενωτική συνέλευση.

“Από τη στιγμή που στραφήκαμε προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αυτό σημαίνει ότι, το Φανάρι έχει την αρμοδιότητα να συγκαλέσει αυτή την συνέλευση. Θα πρέπει να μας δώσουν ένα χρονοδιάγραμμα και να πράξουμε εντός του κανονικού πεδίου ” δήλωσε ο Σεβασμιώτατος στην συνέντευξή του στην Glavkom και πρόσθεσε ότι ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που θα βρίσκεται στο συνέλευση θα ξεκαθαρίσει πως θα γίνει αυτή η διαδικασία.

Όπως έγινε γνωστό,  κατά τη Συνέλευση των Επισκόπων της UOC την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης Συμεών διεφώνησε με τις αποφάσεις, που ελήφθησαν, όπως για παράδειγμα με την διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Φανάρι.

Την ίδια ημέρα, ο ίδιος μαζί με άλλους δύο Ιεράρχες της UOC συναντήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο.

Διαδώστε: