Επικαιρότητα
10 Δεκεμβρίου, 2018

Εμμένει η κυβέρνηση στις θέσεις της

Διαδώστε:

Εμμένει η κυβέρνηση στην πρόθεσή της να προχωρήσει στις προωθούμενες συνταγματικές αλλαγές , όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις στελεχών της.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Φώτης Κουβέλης με συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews  υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν επιλέγει να στείλει στη φτώχεια τους κληρικούς, να τους στερήσει τους μιΚ. Κουβέληςσθούς τους ή τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα» και υπογραμμίζει «κάποιοι εμπλέκουν το ζήτημα της μισθοδοσίας στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν αυτό που είναι κυρίως ζητούμενο, δηλαδή τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους»

Ενδεικτικός της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει με τις προωθούμενες αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους εμφανίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συμφωνία, καθώς όπως τόνισε είναι «ώριμες οι συνθήκες και είναι ανάγκη και για την ίδια την Εκκλησία και γι’ αυτό που λέμε διακριτούς ρόλους, μια τέτοια συμφωνία στη σύγχρονη εποχή και να συνομολογηθεί και κυρίως να εφαρμοστεί».

Όπως επεσήμανε νομίζει ότι «είναι κάτι λογικό που εξελίσσεται μια δημόσια συζήτηση, δεν έχει κάτι να φοβάται ο κλήρος, θεωρώ σε έναν βαθμό την επίκληση του συγκεκριμένου ζητήματος ως προσχηματική από ορισμένες πλευρές, πλην όμως χρειάζεται ψυχραιμία, η κυβέρνηση και μόνο έχει δικαίωμα να νομοθετήσει».

Εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός χειρίζεται το θέμα με μεγάλη προσοχή και τονίζει πως «η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση και από τα μνημόνια και να μπει σε μια αναδίπλωση συντηρητική, θεοκρατική, δηλαδή η κοινωνία αντί να είναι προοδευτική να είναι μια κοινωνία φοβισμένη, χτυπημένη και μια κοινωνία Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, θρησκόληπτοι, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για θρησκευτικό φονταμενταλισμό»

Διαδώστε: