22/11/2018 22/11/2018 Στο Φανάρι είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα στην Ουκρανία, όπου την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί και να οριστεί η ημερομηνία σύγκλησης του “συμβουλίου ενοποίησης” στην Ουκρανία το οποίο και θα χαράξει το δρόμο για την...
22 Νοεμβρίου, 2018 - 11:37

Με το βλέμμα στο Φανάρι η Ουκρανία

Διαδώστε:
Με το βλέμμα στο Φανάρι η Ουκρανία

Στο Φανάρι είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα στην Ουκρανία, όπου την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί και να οριστεί η ημερομηνία σύγκλησης του “συμβουλίου ενοποίησης” στην Ουκρανία το οποίο και θα χαράξει το δρόμο για την αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της χώρας.

Στο Συμβούλιο αναμένεται να εκλεγεί και ο Νέος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο οποίος αναμένεται να λάβει και τον Τόμο της αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Πατριάρχης Κιέβου Φιλάρετος πάντως, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στην διαδικασία για την ανεξαρτητοποίηση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο της Μόσχας δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του νέου Προκαθήμενου. Τόνισε ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του στη στην Ιερά Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση των Επισκόπων της Ορθόδοξου Εκκλησίας του Πατριαρχείου του Κιέβου να τον ορίσουν υποψήφιο,  δήλωσε ότι τον τιμά και ευχαρίστησε τους πιστούς της Ουκρανίας για την στήριξή τους.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο συμβούλιο ενοποίησης, και κατηγορεί το Πατριαρχείο του Κιέβου για σχισματική συμπεριφορά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων