26/10/2018 26/10/2018 Την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εκφράζει ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής στο Αμερικανικό Κογκρέσο Γκας Μπιλιράκης για το γεγονός ότι έβαλε φρένο στην προώθηση νομοσχεδίου που προέβλεπε την υποχρεωτική απαλλοτρίωση εκκλησιαστικών εκτάσεων. Ο κ. Μπιλιράκης είχε στείλει επιστολή στον κ. Νετανιάχου με την οποία εξέφραζε την ανησυχία του για την επικείμενη συζήτηση...
26 Οκτωβρίου, 2018 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2018 - 16:48

“Thanks” Γκας Μπιλιράκη σε Νετανιάχου για τις εκκλησιαστικές εκτάσεις

Διαδώστε:
“Thanks” Γκας Μπιλιράκη σε Νετανιάχου για τις εκκλησιαστικές εκτάσεις

Την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εκφράζει ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής στο Αμερικανικό Κογκρέσο Γκας Μπιλιράκης για το γεγονός ότι έβαλε φρένο στην προώθηση νομοσχεδίου που προέβλεπε την υποχρεωτική απαλλοτρίωση εκκλησιαστικών εκτάσεων.

Ο κ. Μπιλιράκης είχε στείλει επιστολή στον κ. Νετανιάχου με την οποία εξέφραζε την ανησυχία του για την επικείμενη συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου.

Σε δήλωση που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός βουλευτής ευχαρίστησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό λέγοντας «είμαι ευγνώμων στον φίλο μου, τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, για τις προσπάθειές του να προστατεύσει τη θρησκευτική ελευθερία των Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ, το δικαίωμα των Εκκλησιών να διαχειρίζονται ελεύθερα την περιουσία τους, και τον χριστιανικό χαρακτήρα της χριστιανικής συνοικίας της Ιερουσαλήμ».

Το νομοσχέδιο, το οποίο προωθείται από την υπουργό Δικαιοσύνης Ayelet Shaked, προβλέπει την απαλλοτρίωση εκκλησιαστικών εκτάσεων που πωλούνται σε ιδιωτικές εταιρίες αξιοποίησης ακινήτων. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των επικεφαλής της εκκλησιαστικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας «The Times of Israel», η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομοθεσίας έχει αναβληθεί προσωρινά.

Περισσότερα εδώ

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ www.ekirikas.com – ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων