23/12/2018 23/12/2018 Για περιστατικά, κατά τα οποία οι ουκρανικές Αρχές προσπαθούν να διοργανώσουν προβοκάτσιες κοντά σε εκκλησίες της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μιλά σε ανακοίνωσή της η ίδια. Να ασκήσουν πιέσεις στους ιερείς της Ουκρανικής Εκκλησίας και να προβούν σε προβοκάτσια κοντά στις εκκλησίες της κλήθηκαν, όπως κατήγγειλαν, τα αγροτικά συμβούλια της περιφέρειας Βίνιτσα της Ουκρανίας, προκειμένου να...
23 Δεκεμβρίου, 2018 - 14:32

Οι ουκρανικές Αρχές ετοιμάζουν προβοκάτσια, καταγγέλλει η Ουκρανική Εκκλησία

Διαδώστε:
Οι ουκρανικές Αρχές ετοιμάζουν προβοκάτσια, καταγγέλλει η Ουκρανική Εκκλησία

Για περιστατικά, κατά τα οποία οι ουκρανικές Αρχές προσπαθούν να διοργανώσουν προβοκάτσιες κοντά σε εκκλησίες της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μιλά σε ανακοίνωσή της η ίδια.

Να ασκήσουν πιέσεις στους ιερείς της Ουκρανικής Εκκλησίας και να προβούν σε προβοκάτσια κοντά στις εκκλησίες της κλήθηκαν, όπως κατήγγειλαν, τα αγροτικά συμβούλια της περιφέρειας Βίνιτσα της Ουκρανίας, προκειμένου να υποκινήσουν τους Ουκρανούς στην ένταξη της αυτοκέφαλης εκκλησίας.

Τα παραπάνω ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι εν λόγω «παράνομες πράξεις αξιωματούχων έχουν εγκριθεί από κυβερνητικούς κρατικούς φορείς της περιφέρειας Βίνιτσα». Παράλληλα, όπως σημειώνεται, τα συγκεκριμένα καλέσματα προς τα αγροτικά συμβούλια έγιναν από τον επικεφαλής της περιφέρειας Βίνιτσα.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στη δημοσιότητα μετά από την ίδρυση της νέας εκκλησίας, στον απόηχο της πρόσφατης συνεδρίασης της ενωτικής συνόδου, η οποία εξέλεξε ως Προκαθήμενο τον Επιφάνιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων