08/12/2018 08/12/2018 Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείου Μόσχας) θα θεωρεί άκυρες οποιεσδήποτε αποφάσεις της “ενωτικής Συνόδου” στο Κίεβο. Οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας δήλωσαν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έχει κανονιστικό δικαίωμα να συγκαλεί οποιαδήποτε συνάντηση στην Ουκρανία και να καλεί εκεί τους αρχιερείς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η Σύνοδος...
08 Δεκεμβρίου, 2018 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2018 - 16:47

Ουκρανική Ορθ. Εκκλησία (Πατριαρχ. Μόσχας): “Δεν ευλογούνται όσοι θα συμμετάσχουν”

Διαδώστε:
Ουκρανική Ορθ. Εκκλησία (Πατριαρχ. Μόσχας): “Δεν ευλογούνται όσοι θα συμμετάσχουν”

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείου Μόσχας) θα θεωρεί άκυρες οποιεσδήποτε αποφάσεις της “ενωτικής Συνόδου” στο Κίεβο.

Οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας δήλωσαν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έχει κανονιστικό δικαίωμα να συγκαλεί οποιαδήποτε συνάντηση στην Ουκρανία και να καλεί εκεί τους αρχιερείς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Σύνοδος αποφάσισε να θεωρεί την προγραμματισμένη “Ενωτική Σύνοδο” ως παράνομη συνάντηση, επειδή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των σχισματικών ομάδων. Έτσι δεν ευλογούνται οι επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη σύνοδο αυτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων