28/12/2018 28/12/2018 Στην τηλεόραση του “Αχελώος tv” μίλησε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου κύριος Γεώργιος Βασιλείου και στην εκπομπή “Πρόσωπα και γεγονότα” την προηγούμενη Τετάρτη. Αναφέρθηκε στο νόημα των Χριστουγέννων σήμερα σε μια κοινωνία που θέλει να λέγεται “χριστιανική” μάλλον στα λόγια, όταν τα έργα της και η καρδιά της “πόρρω απέχουν” από το Χριστό και...
28 Δεκεμβρίου, 2018 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2018 - 19:29

Ο Γιώργος Βασιλείου στο “Αχελώος tv” για το νόημα των Χριστουγέννων

Διαδώστε:
Ο Γιώργος Βασιλείου στο “Αχελώος tv” για το νόημα των Χριστουγέννων

Στην τηλεόραση του “Αχελώος tv” μίλησε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου κύριος Γεώργιος Βασιλείου και στην εκπομπή “Πρόσωπα και γεγονότα” την προηγούμενη Τετάρτη. Αναφέρθηκε στο νόημα των Χριστουγέννων σήμερα σε μια κοινωνία που θέλει να λέγεται “χριστιανική” μάλλον στα λόγια, όταν τα έργα της και η καρδιά της “πόρρω απέχουν” από το Χριστό και διδασκαλία του; Επίσης πώς η Ορθόδοξη πίστη και θεολογία μπορούν να εμπνεύσουν τις σύγχρονες κοινωνίες, που στέκονται με απάθεια εμπρός στο χριστιανικό μήνυμα, αναφορικά με τα φαινόμενα μισαλλοδοξίας και φανατισμού απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες; Πώς μπορεί το μήνυμα των Χριστουγέννων να είναι η αρχή του πραγματικού ανοίγματος στον «όλως Άλλον» που είναι ο Χριστός, αλλά και στους ενδεείς αδελφούς μας που δεν ζητούν υποκριτική συμπάθεια, αλλά σταθερή και πολιτική αντιμετώπιση που προέρχεται από τις εντολές και το πνεύμα του Γεννηθέντος; Παρακολουθήστε το video.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων