24/12/2018 24/12/2018 «Να τα πούμε;». «Φυσικά», είναι η απάντηση, διότι τα κάλαντα σε όλη την Ελλάδα είναι ένας τρόπος ανταλλαγής ευχών. «Χριστός ’γεννέθεν, χαράν ’ς σον κόσμον» λέει ο πρώτος στίχος των ποντιακών καλάντων για τα Χριστούγεννα, και αυτήν τη χαρά μάς μεταφέρουν από τα Αλωνάκια Κοζάνης δύο καλαντάδες, ο Κώστας Κατωτικίδης και ο Στάθης Αλεξανδρίδης, δια...
24 Δεκεμβρίου, 2018 - 18:59

Ποντιακά κάλαντα Χριστουγέννων από τα Αλωνάκια Κοζάνης

Διαδώστε:
Ποντιακά κάλαντα Χριστουγέννων από τα Αλωνάκια Κοζάνης

«Να τα πούμε;». «Φυσικά», είναι η απάντηση, διότι τα κάλαντα σε όλη την Ελλάδα είναι ένας τρόπος ανταλλαγής ευχών.

«Χριστός ’γεννέθεν, χαράν ’ς σον κόσμον» λέει ο πρώτος στίχος των ποντιακών καλάντων για τα Χριστούγεννα, και αυτήν τη χαρά μάς μεταφέρουν από τα Αλωνάκια Κοζάνης δύο καλαντάδες, ο Κώστας Κατωτικίδης και ο Στάθης Αλεξανδρίδης, δια μέσου του ειδησεογραφικού ιστοτόπου pontosnews.gr

 

 

Από το πιο χαρακτηριστικό σημείο του χωριού, το άγαλμα της ποντιακής λύρας που βρίσκεται στην είσοδο κοντά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στέλνουν τις δικές τους ευχές με τη βοήθεια του Τάσου Σαλακίδη.

Παρά τον ισχυρό αέρα, που κάνει… παρεμβολές, οι καλαντάδες χαρίζουν στους αναγνώστες του pontos-news.gr ένα μοναδικό εορταστικό στιγμιότυπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων