01/11/2018 01/11/2018 Προσκυνηματική εκδρομή σε δύο μονές του Αγίου Όρους πραγματοποίησε σήμερα η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα είχε ως εξής: Πρώτος προορισμός η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικο) όπου εκεί δόθηκε η ευλογία στους μαθητές, από τους πατέρες, να προσκυνήσουν την εφέστια εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος στο καθολικό της Μονής , τα ιερά λείψανα...
01 Νοεμβρίου, 2018 - 21:06

Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος από την Αθωνιάδα Εκκλ. Ακαδημία

Διαδώστε:
Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος από την Αθωνιάδα Εκκλ. Ακαδημία

Προσκυνηματική εκδρομή σε δύο μονές του Αγίου Όρους πραγματοποίησε σήμερα η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα είχε ως εξής:
Πρώτος προορισμός η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικο) όπου εκεί δόθηκε η ευλογία στους μαθητές, από τους πατέρες, να προσκυνήσουν την εφέστια εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος στο καθολικό της Μονής , τα ιερά λείψανα και το παρεκκλήσι της Αγίας Σκέπης. Στη συνέχεια μετά από μια μικρή ξενάγηση στην τράπεζα και στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής οι μαθητές κατευθύνθηκαν μετά από μια πεζοπορία μέσω του μονοπατιού στην Ιερά Μονή του Οσίου Ξενοφώντος .


Εκεί οι πατέρες καλοδέχθηκαν τους ιεροσπουδαστές με την συνοδεία των καθηγητών και του διευθυντή κ. Δημητρίου Δημάκη, παραθέτοντάς τους πλούσιο γεύμα στην τράπεζα της Μονής. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο καθολικό της Μονής όπου προσκύνησαν τις ιερές εικόνες του Αγίου Μεγαλομαρτυρος Γεωργίου και της Παναγίας της Οδηγητρίας μετά από μια μικρή ξενάγηση οδηγήθηκαν στο νέο συνοδικό της Μονής όπου ο Καθηγουμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Αλέξιος απηύθυνε λόγο ευεργετικό προς τους μαθητές αφού εξήρε πρώτα το έργο της Ακαδημίας. Στο τέλος ο διευθυντής ευχαρίστησε τον καθηγουμενο για την αβραμιαία φιλοξενία και ο Καθηγούμενος κατά το αγιορείτικο τυπικό έδωσε την ευλογία του μαζί με ένα δώρο προς ανάμνηση της εκδρομής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων