28/11/2018 28/11/2018 Σαν σήμερα 28 Νοεμβρίου 1930 κοιμήθηκε ειρηνικά στο σπίτι του στη Ν.Φιλαδέλφεια ο εξόριστος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντίνος ΣΤ΄. Η νεκρώσιμος Ακολουθία εψάλει στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και η ταφή έγινε στο Α΄Κοιμητήριο με τιμές εν ενεργεία Πατριάρχου. Το 2008 έγιναν στη Ν.Φιλαδέλφεια τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ενώ το 2011...
28 Νοεμβρίου, 2018 - 21:42

Σαν σήμερα κοιμήθηκε ο εξόριστος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντίνος

Διαδώστε:
Σαν σήμερα κοιμήθηκε ο εξόριστος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντίνος

Σαν σήμερα 28 Νοεμβρίου 1930 κοιμήθηκε ειρηνικά στο σπίτι του στη Ν.Φιλαδέλφεια ο εξόριστος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντίνος ΣΤ΄. Η νεκρώσιμος Ακολουθία εψάλει στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και η ταφή έγινε στο Α΄Κοιμητήριο με τιμές εν ενεργεία Πατριάρχου. Το 2008 έγιναν στη Ν.Φιλαδέλφεια τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ενώ το 2011 τα σεπτά λείψανά του μεταφέρθηκαν με ενέργειες του Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη αφού πρώτα, με Πατριαρχική εντολή, ήρθαν για προσκύνημα και απόδοση τιμών στον Ι.Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Ν.Φιλαδελφείας. Αιωνία η μνήμη του μακαριστού Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων