07/12/2018 07/12/2018 Ο Τόμος, ο οποίος θα παραχωρήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, προβλέπει πρωτίστως την ανεξαρτησία της, σύμφωνα με τον Rostislav Pavlenko, τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Εθνικών Στρατηγικών Ερευνών της Ουκρανίας, και προσωπικό σύμβουλο του Προέδρου της χώρας. “1. Η Εκκλησία είναι “μια ξεχωριστή οντότητα, όχι μέρος μιας διαφορετικής οντότητας (μιας διαφορετικής εκκλησίας), όπως η...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2018 - 9:26

Το Κίεβο περιγράφει το καθεστώς της αυτοκεφαλίας

Διαδώστε:
Το Κίεβο περιγράφει το καθεστώς της αυτοκεφαλίας

Ο Τόμος, ο οποίος θα παραχωρήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, προβλέπει πρωτίστως την ανεξαρτησία της, σύμφωνα με τον Rostislav Pavlenko, τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Εθνικών Στρατηγικών Ερευνών της Ουκρανίας, και προσωπικό σύμβουλο του Προέδρου της χώρας.

“1. Η Εκκλησία είναι “μια ξεχωριστή οντότητα, όχι μέρος μιας διαφορετικής οντότητας (μιας διαφορετικής εκκλησίας), όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (Πατριαρχείο Μόσχας) είναι μέρος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 2. Η εκκλησία εκλέγει τον Προκαθήμενό της και δεν χρειάζεται να λάβει μια «ευλογία» από μια διαφορετική εκκλησία, όπως συμβαίνει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (Πατριαρχείο Μόσχας)” γράφε μεταξύ άλλων ο κ. Pavlenko στο Facebook, προσθέτοντας ότι ο Τόμος εξασφαλίζει ότι η Εκκλησία θα είναι  ανεξάρτητη εσαεί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων