Επικαιρότητα
11 Δεκεμβρίου, 2018

Ο Μητρ. Φιλάρετος και η ουκρανική αυτοκεφαλία

Διαδώστε:

Κι ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την διεξαγωγή του “Ενωτικού Συμβουλίου” στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κιέβο, ο “Πατριάρχης” Φιλάρετος δημοσιοποιεί τις δικές του προτάσεις σχετικά με τη διαδικασία διεξαγωγής του.

Μιλώντας στο δίκτυο TCH, τόνισε ότι καλό είναι να συμμετάσχουν μόνο Επίσκοποι στην Ενωτικοί Σύνοδο και πως η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προκαθήμενου θα πρέπει να είναι ανοικτή. Προσθέτει δε, ότι “κάτι δεν είναι ωφέλιμο για εμάς, δεν θα το ψηφίσουμε”.

Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν ποικίλα σενάρια για προβλήματα στους κόλπους της Ενωτικής Συνόδου. Σπεύδοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο εκπρόσωπος του “Πατριαρχείου” του Κιέβου υπογράμμισε ότι ναι μεν ο κ. Φιλάρετος έχει τις δικές του προτάσεις σχετικά με τη διαδικασία της Συνόδου, αλλά και την εκλογή του νέου Προκαθήμενου, ωστόσο αυτές θα τις συζητήσει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο: “Το γεγονός ότι ο Πατριάρχης  του Κιέβου έχει προτάσεις σχετικά με τη διαδικασία της Συνόδου, ή την εκλογή του Προκαθήμενου αυτό δεν σημαίνει ότι στο τέλος δεν θα συμφωνηθεί  μια κοινή οπτική” έγραψε στο Facebook ο Yevstratiy Zorya .

Προσθέτει μάλιστα, ότι ως μέλος του Ενωτικού Συμβούλιο ο Πατριάρχης Κιέβου έχει κάθε δικαίωμα να καταθέτει τις προτάσεις του.

 

Διαδώστε: