15/03/2019 15/03/2019 «Με την πρόταση μας για την κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους και την υποχρεωτικότητα του πολιτικού όρκου κάνουμε ένα ώριμο και αναγκαίο βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων της Εκκλησίας με το κράτος», επισήμανε ο πρωθυπουργός ατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. και σημείωσε: «Ένα βήμα που και...
15 Μαρτίου, 2019 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2019 - 9:10

Αναγκαίος ο εξορθολογισμός των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους

Διαδώστε:
Αναγκαίος ο εξορθολογισμός των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους

«Με την πρόταση μας για την κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους και την υποχρεωτικότητα του πολιτικού όρκου κάνουμε ένα ώριμο και αναγκαίο βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων της Εκκλησίας με το κράτος», επισήμανε ο πρωθυπουργός ατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. και σημείωσε: «Ένα βήμα που και οι φωτισμένες δυνάμεις της Εκκλησίας αναγνωρίζουν ως αναγκαίο να είναι σαφές τι ανήκει στο Θεό και τη συνείδηση και τι αφορά τη δημόσια σφαίρα και τη λειτουργία του κράτους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων