Επικαιρότητα
25 Μαρτίου, 2022

Αναστασιάδης: Η Σημαία των Κυπρίων Αγωνιστών του ’21 θα μας θυμίζει πάντα τον ιερό και ακατάλυτο δεσμό

Διαδώστε:

Προεδρικό Μέγαρο Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει διάγγελμα με την ευκαιρία της 53ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. // Presidential Palace The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, addresses a message on the occasion of the 53rd anniversary of Independence of the Republic of Cyprus.

“Η Σημαία των Κυπρίων Αγωνιστών του 1821 θα μας θυμίζει πάντα τον ιερό και ακατάλυτο δεσμό”, είναι το μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με αφορμή την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα της Εθνικής Επετείου, ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης, παρευρέθηκε στην επίσημη Δοξολογία, στην κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση στην παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, κ. Florence Parly, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων λοιπών πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε με αφορμή τον σημερινό εορτασμό: “Η Σημαία των Κυπρίων Αγωνιστών του 1821 θα μας θυμίζει πάντα τον ιερό και ακατάλυτο δεσμό. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!’.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο τουίτερ: “Οι αξίες που ενέπνευσαν τον αγώνα του ‘21, η ελευθερία & το δικαίωμα να ζεις με ασφάλεια είναι ξανά επίκαιρες σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι εδώ για να τις θυμίζει & να τις υπερασπίζεται με ικανότητα & αποφασιστικότητα! Συγχαρητήρια για την εξαιρετική παρέλαση. Χρόνια Πολλά!

 

Διαδώστε: