Επικαιρότητα
26 Ιανουαρίου, 2024

Ανδρουλάκης: Άλλος ο ρόλος της Εκκλησίας και άλλος της πολιτείας που νομοθετεί διά της Βουλής

Διαδώστε:

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤΝΕWS για όλα τα θέματα της πολιτικής συγκυρίας, ενώ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων και τη στάση της Εκκλησίας. 

Ο κ. Ανδρουλάκης για τον γάμο των ομοφύλων ανέφερε πως πρόκειται για ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (το μεσημέρι), δεν θα ζητήσει κομματική πειθαρχία μεν, αλλά θα παροτρύνει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «να συμπεριφερθούν ως νομοθέτες, όχι ως σχολιαστές ενός σημαντικού κοινωνικού θέματος. Δεν θα ψηφίσουμε κατά παραγγελία », είπε χαρακτηριστικά.

Επέκρινε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να βιαστεί να φέρει το θέμα, έπρεπε να ανοίξει τη συζήτηση μετά τις Ευρωεκλογές, καθώς υπάρχει αγωνία για την ενίσχυση της Ακροδεξιάς και έτσι δίνεται χώρος στα άκρα.

Για τη στάση της Εκκλησίας , ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι είναι άλλος ο ρόλος της κι άλλος ο ρόλος της πολιτείας, που νομοθετεί διά της Βουλής.

Διαδώστε: