Επικαιρότητα
28 Νοεμβρίου, 2019

Ανταλλαγή παρασήμων μεταξύ του Αυτοκρατορικού Οίκου Ρωσίας και του Βασιλικού Οίκου Πορτογαλίας

Διαδώστε:

Στις 21 Νοεμβρίου του 2019, στο Μεγάλο Ανάκτορο Τσαρίτσινο της Μόσχας που κατασκευάστηκε από την Αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β’, η επικεφαλής του Αυτοκρατορικού Οίκου της Ρωσίας, η Αυτού Μεγαλειώτης, Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Βλαντιμίροβνα και ο υιός της, η Αυτού Υψηλότητα, Μέγας Δούκας Γκεόργκι Μιχαήλοβιτς, υποδέχτηκαν την Αυτού Υψηλότητα, Δούκα της Μπραγκάνσα, επικεφαλής του Βασιλικού Οίκου της Πορτογαλίας.

Η Αυτού Μεγαλειώτης Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Βλαντιμίροβνα παρασημοφόρησε τον Δούκα της Μπραγκάνσα με το παράσημο του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, της δυναστείας της Ρωσίας και τον διάδοχό του, Πρίγκιπα Αφόνς Μπερί, με το Αυτοκρατορικό Παράσημο του Αγίου Ισάξιου Μεγάλου Δούκα Αλεξάνδρου του Νέβα.

Με τη σειρά του, ο Δούκας της Μπραγκάνσα παρασημοφόρησε τον Διάδοχο και Μεγάλο Δούκα Γκεόργκι Μιχάηλοβιτς με τα εμβλήματα του ύψιστου Τάγματος της Θεοτόκου Vila Viçosa.

Η επίσημη τελετή έγινε με την πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνόδου, διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση που θέτει ως στόχο την πνευματική, πολιτισμική, κοινωνική και οικονομική αναγέννηση της Ρωσίας και του ρωσικού λαού.

Μετά την λήξη της τελετής παρασημοφόρησης των δυναστειών η Παγκόσμια Ρωσική Λαϊκή Σύνοδος με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, υπέβαλε προς εξέταση στην επικεφαλής του Αυτοκρατορικού Οίκου της Ρωσίας τις υποψηφιότητες προς παρασημοφόρηση με διάφορα αυτοκρατορικά παράσημα για επιφανή αποτελέσματα στον τομέα της κοινωνικής, εκκλησιαστικής, πολιτισμικής και φιλανθρωπικής δράσης.

Οι εορτασμοί τιμούσαν την εορτή της Σύναξης των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων, την ημέρα του εορτασμού όλων των Ταγμάτων των δυναστειών της Ρωσίας.

Η τελετή στο Τσαρίτσινο επιβεβαίωσε την ενότητα των μοναρχικών δυναστειών της Ρωσίας και της Πορτογαλίας και τη στενή συνεργασία μεταξύ του Αυτοκρατορικού Οίκου της Ρωσίας, του Πατριαρχείου της Μόσχας και της Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνόδου, έχοντας ως βάση την επίτευξη των κοινών ιδανικών του πατριωτισμού, την διατήρηση των θεμελίων του ρωσικού πολιτισμού, την διαφύλαξη πνευματικών, ηθικών και πολιτισμικών αξιών, τη διάδοση της μεγάλης ρωσική γλώσσας στον κόσμο.

Διαδώστε: