Επικαιρότητα
11 Νοεμβρίου, 2020

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Περιορισμός μετακινήσεων από τις 9 το βράδυ

Διαδώστε:

Σε αυστηροποίηση των μέτρων με απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες από τις 13 Νοεμβρίου οδηγήθηκε η κυβέρνηση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και των ποσοστών θετικότητας, που παραπέμπουν σε μεγάλη διασπορά. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα από τις 21:00 έως τις 05:00 με περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες. Δηλαδή, αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 32%.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε μία ημέρα μόνο έγιναν στις εφημερίες των νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα 25 διασωληνώσεις, ενώ μόνο στην εφημερία του ΑΧΕΠΑ έγιναν 86 εισαγωγές περιστατικών COVID-19.

Για την περιοχή προβλέπεται εφαρμογή ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης, με επιπλέον 50 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 μέχρι την Κυριακή καθώς και η διαθεσιμότητα ενός  C-130 για αεροδιακομιδές ανά πάσα στιγμή, αφού η πίεση στο σύστημα υγείας είναι αρκετά υψηλή.

Διαδώστε: