20/06/2024 20/06/2024 Τα Κοινοτικά Συμβούλια Περιστερώνας και Πηγής Αμμοχώστου διοργανώνουν την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:30, στον δρόμο Μοσφιλωτής – Ψευδά, την τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου των 33 πεσόντων και αγνοουμένων, κατά την τουρκική εισβολή 1974, των κοινοτήτων Πηγής και Περιστερώνας. Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στην...
20 Ιουνίου, 2024 - 14:26

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων, Δολοφονηθέντων και Αγνοουμένων Περιστερωνοπηγής στον δρόμο Μοσφιλωτής – Ψευδά

Διαδώστε:
Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων, Δολοφονηθέντων και Αγνοουμένων Περιστερωνοπηγής στον δρόμο Μοσφιλωτής – Ψευδά

Τα Κοινοτικά Συμβούλια Περιστερώνας και Πηγής Αμμοχώστου διοργανώνουν την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:30, στον δρόμο Μοσφιλωτής – Ψευδά, την τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου των 33 πεσόντων και αγνοουμένων, κατά την τουρκική εισβολή 1974, των κοινοτήτων Πηγής και Περιστερώνας.

Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στην παρουσία του Πανοσολογιοτάτου Ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Γέροντα Εφραίμ.

Κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδας έξι Περιστερωνοπηγιώτες, 13 άμαχοι δολοφονήθηκαν, ενώ οι δύο κατεχόμενες κοινότητες έχουν και 14 αγνοούμενους. Το Μνημείο είναι ένα έργο ζωής για τους Περιστερωνοπηγιώτες, το οποίο θα αποκαλυφθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, πενήντα χρόνια μετά τον ξεσπιτωμό. Μετά την τελετή θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δεξίωση στο εστιατόριο «Κοκκινού» στη Μοσφιλωτή.

Πηγή: larnakaonline.com.cy

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων