Επικαιρότητα
27 Σεπτεμβρίου, 2019

Το ΚΕΣΟ εμβολιάζει τους εφήβους

Διαδώστε:

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου , στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΚΕΣΟ) η Β΄ δόση του εμβολίου της μηνιγγίτιδας τύπου Β΄, σε 18 παιδιά άνω των 10 ετών, αλλά και εφήβους.

Ο εμβολιασμός έγινε από τη παιδίατρο και Αντιπρόεδρο  της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κα Σοφία Σάνι, την οποία στο έργο της  βοήθησε η υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΚΕΣΟ κα Πόπη Ζούλια, καθώς και τα άλλα στελέχη του φορέα.


Κατά το διάστημα 2018-2019 το ΚΕΣΟ εμβολίασε συνολικά 230 παιδιά με το οικονομικά τσουχτερό για τον οικογενειακό προϋπολογισμό εμβόλιο της μηνιγγίτιδας τύπου Β΄, το οποίο είναι απαραίτητο να γίνει και μάλιστα διαφημίζεται από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ωστόσο δεν συνταγογραφείται από το Εθνικό Συνταγολόγιο. Αξίζει να σημειωθεί  ότι οι για κάθε παιδί πρέπει οι γονείς για τις δυο δόσεις του εμβολίου συν την αμοιβή γιατρού να πληρώσουν 300 Ευρώ.

Με την ευκαιρία της δράσης το ΚΕΣΟ απευθύνει έκκληση:
στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ώστε να αλλάξει η συνολική αντιμετώπιση για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Δηλαδή να συμπεριλαμβάνεται στο Εθνικό συνταγολόγιο, ως υποχρεωτικό και να καλύπτεται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία
αλλά και στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως να επανεξεταστεί το θέμα της δικαιολόγησης των απουσιών. Διότι όπως μας πληροφόρησαν παιδιά και γονείς δεκτές βεβαιώσεις για δικαιολόγηση απουσιών, γίνονται μόνο τα από τα Νοσοκομεία.

 

Διαδώστε: