Επικαιρότητα
01 Φεβρουαρίου, 2024

Δημήτρης Νατσιός για “γάμο” ομοφυλοφίλων: “Μας ικανοποίησε και μας γέμισε χαρά η απόφαση της Εκκλησίας”

Διαδώστε:

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε την Πέμπτη ο Πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος δέχθηκε «βροχή» ερωτημάτων για την στάση του κόμματος σχετικά με την ρύθμιση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Νατσιός επεσήμανε ότι «Μας ικανοποίησε και μας γέμισε χαρά η απόφαση της Εκκλησίας», ενώ ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς για τους βουλευτές που θα υπερψηφίσουν την ρύθμιση, ο Δημήτρης Νατσιός απάντησε ότι «ο Μητροπολίτης Πειραιώς, είναι επαρκής θεολόγος και νομικός και πρέπει να γίνουν σεβαστές οι θέσεις του, στα όρια της επισκοπής του, όπου έχει την απόλυτη εξουσία», ωστόσο σημείωσε ότι «δεν βάζει καθόλου μίσος στο εσωτερικό της κοινωνίας ο Μητροπολίτης Πειραιάς. Σε κανέναν ναό δεν υπάρχει απαγορευτικό εισόδου για κανέναν».

Σχετικά με τις θέσεις της Εκκλησίας για την προωθούμενη ρύθμιση, ο κ. Νατσιός υποστήριξε, μεταξύ άλλων ό,τι «το Σύνταγμα της εκκλησίας είναι το Ευαγγέλιο» και πως απόφαση παρεμφερή με εκείνη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος «έχουν λάβει και η Εκκλησία της Κρήτης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο».

«Θα ακύρωνα τις σπουδές μου αν έλεγα ότι δεν είναι αμαρτία η ομοφυλοφιλία. Βεβαίως, είναι αμαρτία. Έτσι λέει το Ευαγγέλιο. Μπορώ εγώ να αλλάξω το Ευαγγέλιο; Ο κ. Μαρινάκης που λέει τα αντίθετα, είναι θεολόγος;», αποκρίθηκε ο Δημήτρης Νατσιός σε σχετικό ερώτημα, προσθέτοντας ότι «το Σύνταγμα στην προμετωπίδα του λέει “εις το όνομα της Αγίας και αδιαιρέτου τριάδας”. Ωστόσο, ζούμε σε καθεστώς ελευθερίας και σε ένα ευνομούμενο Κράτος και ο καθένας κάνει ότι θέλει».

Η ΝΙΚΗ «θα στήριζε συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια», είπε ο Πρόεδρος του κόμματος, λέγοντας πως εκείνος και οι βουλευτές του «ακούν» τον λαό, συμπληρώνοντας ότι «Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης, Αυγουστίνος Καντιώτης έλεγε “πρέπει να μιλήσει το «άγιο» πεζοδρόμιο”. Η Εκκλησία μπορεί να αξιοποιήσει κάθε μέσο, εκτός από την βία».

Ο κ. Νατσιός υποστήριξε ακόμη ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στην εκκλησία, όταν είναι ομοφυλόφιλοι δεν πιστεύουν στον Θεό. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι ιερείς, αν υπάρχουν καταγγελίες, η Εκκλησία έχει τους κανόνες της».

«Τα παιδιά χρειάζονται πρότυπα, μαθαίνουν δια της μιμήσεως. Δοκιμασμένη μέθοδος και συνταγή για αιώνες είναι ο πατέρας και η μητέρα, τα δύο φύλα που αλληλοσυμπληρώνονται. Άρρεν και θήλυ εποίησεν ο Θεός. Δεχόμαστε τον γάμο που έρχεται από την παράδοση μας. Η μητέρα προσφέρει την τρυφερότητα και ο πατέρας την προστασία», είπε ο Δημήτρης Νατσιός.

Πηγή: ant1news.gr

Διαδώστε: