12/05/2020 12/05/2020 Ένα από τα θέματα τα οποία είχαν απασχολήσει τις προηγούμενες ημέρες την επικαιρότητα, ήταν το εάν είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας εντός των Ναών. Στα σημερινά μέτρα που ανακοίνωσε η ΔΙΣ και θα έχουν ισχύει από τις 17 Μαϊου έως τις 5 Ιουνίου, διευκρινίζεται πως η χρήση της μάσκας αποτελεί προσωπική ευθύνη των πιστών, την...
12 Μαΐου, 2020 - 17:42
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2020 - 17:43

ΔΙΣ: Προσωπική ευθύνη των πιστών η χρήση της μάσκας

Διαδώστε:
ΔΙΣ: Προσωπική ευθύνη των πιστών η χρήση της μάσκας

Ένα από τα θέματα τα οποία είχαν απασχολήσει τις προηγούμενες ημέρες την επικαιρότητα, ήταν το εάν είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας εντός των Ναών.

Στα σημερινά μέτρα που ανακοίνωσε η ΔΙΣ και θα έχουν ισχύει από τις 17 Μαϊου έως τις 5 Ιουνίου, διευκρινίζεται πως η χρήση της μάσκας αποτελεί προσωπική ευθύνη των πιστών, την οποία ασφαλώς και θα αφαιρούν προσερχόμενοι στην Θεία Μετάληψη.

Αναλυτικά: 

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στον Ιερό Ναό, οι πιστοί, με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα, συνιστάται να φέρουν προστατευτική μάσκα, την οποία ασφαλώς και θα αφαιρούν προσερχόμενοι στην Θεία Μετάληψη. Εάν κάποιος πιστός, κατά την διάρκεια της παραμονής του στον Ιερό Ναό, παρουσιάσει συμπτώματα ασθένειας, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την άμεση και ασφαλή απομάκρυνσή του ή, εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό, για την ασφαλή μετακίνησή του σε ειδικό χώρο προς αποφυγή επαφής με άλλα πρόσωπα. Προς τον σκοπό αυτό πρέπει να ληφθεί η ανάλογη μέριμνα και να προβλεφθεί η ύπαρξη ειδικού χώρου (π.χ. γραφείο, χώρος στο πνευματικό κέντρο κ.λπ.) με επαρκή εξαερισμό, στον οποίο θα υπάρχουν μάσκες, χαρτομάντηλα, πλαστική σακούλα, για την απόρριψη αυτών, και αντισηπτικό χεριών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων