Επικαιρότητα
05 Ιουλίου, 2024

Δωρεάν ξενάγηση στους ιστορικούς-εκκλησιαστικούς θησαυρούς των Σπετσών

Διαδώστε:

Την ευκαιρία δωρεάν περιήγησης και ξενάγησης στα εκκλησιαστικά μνημεία αναφοράς των Σπετσών προσφέρει η δημοτική αρχή του νησιού στους λάτρεις της ιστορίας και της εκκλησιαστικής τέχνης, αρχίζοντας αυτό το Σάββατο, 6 Ιουλίου, με την πρώτη επίσκεψη-γνωριμία με τους ναούς της ιστορικής νήσου στην είσοδο του Αργολικού Κόλπου.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Σπετσών καλεί κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη ή και κάτοικο των Σπετσών το απόγευμα του Σαββάτου να ακολουθήσει την περιήγηση στα δύο μοναδικά εκκλησιαστικά μνημεία στο Παλιό Λιμάνι του νησιού που έχουν δεθεί άρρηκτα με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Πρόκειται δηλαδή την Ιερά Μονή και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, προ του οποίου στις 3 Απριλίου 1821 κηρύχθηκε για πρώτη φορά σε νησί η επανάσταση κατά των Οθωμανών, και στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Αρμάτας, που χτίστηκε για την απόδοση ευχαριστιών στη Θεοτόκο για τη Ναυμαχία των Σπετσών στις 8 Σεπτεμβρίου του 1822.

«Ετσι θα αναδείξουμε την αρχιτεκτονική αλλά και την ιστορικότητα των εκκλησιών του τόπου μας», αναφέρει η Δήμαρχος Σπετσών Ευγενία Φραγγιά, παρουσιάζοντας στην «Κ» το πρόγραμμα «Εκκλησιές» του Δήμου.

Σημείο εκκίνησης της ωριαίας αυτής περιήγησης στις 7.30 μ.μ. θα είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου.

Θα ακολουθήσει και δεύτερη περιήγηση αργότερα το καλοκαίρι, που θα περιλαμβάνει τρεις άλλες ιστορικές εκκλησίες του νησιού, στον παλαιότερο οικισμό του Καστελίου, δηλαδή την Κοίμηση της Θεοτόκου, τους Ταξιάρχες και την Αγία Τριάδα.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαδώστε: