Επικαιρότητα
28 Φεβρουαρίου, 2023

Δωρεάν σεμινάρια για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού σε Ελλάδα και Κύπρο

Διαδώστε:

Τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα την πολιτιστική και θρησκευτική μας κληρονομιά, καλεί ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάριο επιμόρφωσης το οποίο στοχεύει στην προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το σεμινάριο προσφέρεται στο πλαίσιο του προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδας-Κύπρου 2014-2020 και της πράξης Re-Cult Magnum.

Σε ανακοίνωση του ΣΤΕΚ αναφέρεται ότι η πράξη Re-Cult Magnum αποτελεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική αξιοποίησης του θρησκευτικού αποθεματικού, μέσω της καταγραφής και της ψηφιακής αποτύπωσης των μνημείων, της δημιουργίας ενιαίας τουριστικής ταυτότητας (branding) για την Ελλάδα και την Κύπρο ως προορισμούς θρησκευτικού τουρισμού ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, αλλά και της ανάπτυξης δεξιοτήτων και γνώσεων των επαγγελματιών του τουρισμού, του κλήρου και των επιστημόνων. Στην πράξη συμμετέχουν επίσης η Εκκλησία της Ελλάδος, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και το ΤΕΠΑΚ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΣΤΕΚ.

Προστίθεται ότι συνολικά θα πραγματοποιηθούν 10 σεμινάρια που θα καλύπτουν όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 30 ωρών και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Διαδώστε: