Επικαιρότητα
11 Οκτωβρίου, 2019

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Νεότητος και Μουσικής Παιδείας της ΙΑΑ

Διαδώστε:

Ï Áñ÷éåðéïðïò Éåñùíõìïò ôåëåóå óçìåñá ðáñïõóéá ôïõ Äçìáñ÷ïõ Áèçíáéùí Êùóôá Ìðáêïãéáííç ôá åãêáéíéá ôïõ íåïõ êôçñéïõ ôïõ Êåíôñïõ Íåïôçôïò êáé Ìïõóéêçò Ðáéäåéáò ôçò Éåñáò Áñ÷éåðéêóïðçò Óôï êôçñéï áõôï èá óôåãáæåôáé ôï Êåíñï Íåïôçôáò êáèùò êáé ç ó÷ïëç Âõæáíôéíçò Ìïõóéêçò . Óôçí åêäçëùóç ðáñåõñåèçêáí ï áíôéðåñéöåñåéáñ÷çò Áôôéêçò åêðñïóùðïíôáò ôïí Ãéùñãï Ðáôïõëç , ï ðñ, Õðïõñãïò ôçò êõâåñíçóçò ÓÕÑÉÆÁ Íéêïò Îõäáêçò , åêðñïóùðïé ôùí åíïðëùí äõíáìåùí.Ìåãáò ×ïñçãïò ï Åëëçíáò åðé÷åéñçìáôéáò áðï ôçí Ëçìíï Ðáíôåëçò Ìðïõêïõñáò ï ïðïéïò ðáñåõñåèç ìå ôçí ïéêïãåíïá ôïõ , ôï Ïõêñáíï ðñåóâç óôçí Áèçíá êáé Ïõëñáíïõò Âïõëåôåò, êáèïóïí ï åðé÷åéñçìáôéáò äñáóôçñïðïéåéôáé óôçí Ïõêñáíéá ðïëëá ÷ñïíéá ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Τα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητος και Μουσικής Παιδείας (Κωστή Παλαμά 7 στα Κάτω Πατήσια) “Ο Άγιος Παντελεήμων” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τελέσθηκαν το απόγευμα παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου αλλά και πολλών Αρχιερέων καθώς και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής π. Ειρηναίος Νάκος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην ιστορία του κτιρίου ενώ ευχαρίστησε τον κύριο Μπούμπουρα που μερίμνησε για την ολική ανακαίνιση του.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού τον οποίο τέλεσε ο νεος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι στην Εκκλησία η καλύτερη επένδυση είναι στα παιδιά μας και τόνισε πως παρόλο που δεν είναι εύκολες οι επενδύσεις, ο Θεός μας στέλνει ανθρώπους για να ανοίγουν οι πόρτες.

Μίλησε επίσης για τη σημαντική συμβολή του κυρίου Μπούμπουρα, ενώ ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε η Αθήνα αλλά και όλη η Ελλάδα να γεμίσει από τέτοιου είδους κέντρα στα οποία αναπαύεται η ψυχή των παιδιών και “θεριεύει” το μέλλον της πατρίδας. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Μπακογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κύριος Γεώργιος Δημόπουλος, ενώ παρουσιάστηκε και βίντεο με τις δράσεις του κέντρου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το νέο αυτό κτίριο είναι πραγματικά ένα στολίδι που μαζί με το δοκιμασμένο και αξιόλογο έμψυχο προσωπικό, Καθηγητές και Υπαλλήλους, μπορεί να σας φιλοξενήσει και να στεγάσει το όνειρο του καθενός και της καθεμίας να μάθει μουσική και να ταξιδέψει σε έναν κόσμο με ήχους από φθόγγους και νότες.

Εύκολα προσβάσιμο συγκοινωνιακά, στους πέντε ορόφους του διαθέτει ιδανικούς χώρους, μοντέρνες αίθουσες διδασκαλία με καινούργια εργονομικά έπιπλα, συνεδριακό χώρο με τον πλέον σύγχρονο ψηφιακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, στούντιο ηχογραφήσεων, αίθουσα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, αίθουσα μουσικής προπαιδείας, ειδικός χώρος προβών ορχήστρας, πλήθος μουσικών οργάνων παραδοσιακών και κλασικών και Ιερό Ναό αφιερωμένο στην μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος.

Φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης

Διαδώστε: