Επικαιρότητα
15 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκδηλώσεις Μνήμης για την 80η Επέτειο από την εκτέλεση των 15 Σακτουριανών Εθνομαρτύρων στην Αγυιά Χανίων

Διαδώστε:

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη σήμερα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στις Εκδηλώσεις Μνήμης για την 80η Επέτειο από την εκτέλεση των 15 Σακτουριανών Εθνομαρτύρων στην Αγυιά Χανίων στις 16 Σεπτεμβρίου 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, που πραγματοποιήθηκαν στα Σακτούρια Ρεθύμνου.

Ο κ. Κεφαλογιάννης παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια, παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων, ενώ ακολούθησε προσκλητήριο ηρώων.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:

«Βρισκόμαστε στα Σακτούρια Ρεθύμνου για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους 15 Σακτουριανούς Εθνομάρτυρες που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής πριν από 80 χρόνια. Τα μηνύματα από τη θυσία τους είναι διαχρονικά και χρέος μας είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη. Σήμερα, αντλώντας έμπνευση από τους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για την Πατρίδα, θωρακίζουμε τα ιδανικά της ειρήνης και της ελευθερίας, ενισχύουμε τις αμυντικές μας δυνατότητες υλοποιώντας ένα τολμηρό πλέγμα μεταρρυθμίσεων και αναβαθμίζουμε διαρκώς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που προασπίζουν με αυταπάρνηση τα δίκαια του ελληνικού Έθνους και την εδαφική μας ακεραιότητα σε στεριά, θάλασσα και αέρα».

 

Διαδώστε: