05/04/2021 05/04/2021 Εκοιμήθη χθες το βράδυ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Σαράντης Σαράντος, ο οποίος ήταν Εφημέριος στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου. Όπως αναφέρει το marousi24.gr, ήταν ο πνευματικός αρκετών γενεών Μαρουσιωτών, ενώ υπήρξε κολώνα της Ορθόδοξης Πίστης και απολάμβανε τον σεβασμό από τις γειτονιές του Αμαρουσίου ως και τις Η.Π.Α. Πέρυσι, περίπου τέτοιες μέρες, είχε στείλει...
05 Απριλίου, 2021 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2021 - 16:18

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος

Εκοιμήθη χθες το βράδυ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Σαράντης Σαράντος, ο οποίος ήταν Εφημέριος στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.

Όπως αναφέρει το marousi24.gr, ήταν ο πνευματικός αρκετών γενεών Μαρουσιωτών, ενώ υπήρξε κολώνα της Ορθόδοξης Πίστης και απολάμβανε τον σεβασμό από τις γειτονιές του Αμαρουσίου ως και τις Η.Π.Α.

Πέρυσι, περίπου τέτοιες μέρες, είχε στείλει επιστολή, την οποία δημοσίευσε το www.ope.gr, προς την κυβέρνηση για το κλείσιμο των εκκλησιών.

Ο μακαριστός διακονούσε 51 χρόνια στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, ενώ υπήρξε και δάσκαλος στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Έσωσε πολλά παιδιά από τα ναρκωτικά και πολλές οικογένειες από τη διάλυση.

Η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού ανήγγειλε μετά βαθύτατης θλίψεως την εκδημία του αειμνήστου πατρός, δίνοντας πληροφορίες για την εξόδιο ακολουθία.

Η εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου, στις 12μ. στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου Αγ. Στεφάνου, τηρουμένων των προβλεπομένων από την ὑπ’ ἀριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.20651 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1308/Β΄/3.4.2021) μέτρων περιορισμού της ασθενείας Covid-19.

Η Μητρόπολη παρακαλεί άπαντες: Εύχεσθε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.

Αιωνία του η μνήμη!

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων