Επικαιρότητα
07 Σεπτεμβρίου, 2023

Ένα σχόλιο στο “νωπό γεγονός της ναυτικής απανθρωπεύσεως” στο λιμάνι του Πειραιά

Διαδώστε:

Με ένα σχόλιο γεμάτο νοήματα αναφέρθηκε ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Ηλίας Β. Οικονόμου στο τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης.

Το συμβάν που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο είχε ως συνέπεια ένας άνδρας 36 ετών να χάσει τη ζωή κατά την προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο που απέπλεε με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, όταν μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια στη συνέχεια έτσι ώστε να τον διασώσουν από την θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από πνιγμό.

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός δάσκαλος και πρώην Αντιπρόεδρος του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφερμένος στο “νωπό”, όπως το χαρακτηρίζει, γεγονός της ναυτικής “απανθρωπεύσεως” σχολιάζει πως η ενέργεια αυτή αποτελεί προϊόν προδοσίας ελληνικής της ψυχικής ταυτότητας. Καταλήγοντας πως οπισθοδρομήσαμε.

“Το νωπό γεγονός της ναυτικής απανθρωπεύσεως είναι προϊόν της προδοσίας της ελληνικής ψυχικής ταυτότητος. Λείπει η ενσυναίσθηση, αλλά κυρίως η μετάνοια. Ρύπος έπνιξε την ψυχές. Ακούσθηκαν λέξεις, που παραπέμπουν στις λέξεις του αρχαίου Κάιν. Τόσο οπισθοδρομήσαμε”, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Οικονόμου.

Διαδώστε: