17/09/2024 17/09/2024 Στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, η έναρξη του Συνεδρίου της Εταιρείας Κανονικού Δικαίου Ανατολικών Εκκλησιών, της οποίας προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος και στην οποία συμμετέχουν Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί Θεολόγοι (Κανονολόγοι). Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου...
17 Σεπτεμβρίου, 2024 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2024 - 21:04

Έναρξη του Συνεδρίου της Εταιρείας Κανονικού Δικαίου Ανατολικών Εκκλησιών

Διαδώστε:
Έναρξη του Συνεδρίου της Εταιρείας Κανονικού Δικαίου Ανατολικών Εκκλησιών

Στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, η έναρξη του Συνεδρίου της Εταιρείας Κανονικού Δικαίου Ανατολικών Εκκλησιών, της οποίας προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος και στην οποία συμμετέχουν Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί Θεολόγοι (Κανονολόγοι).

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου Πανοσ. Αρχιμανδρίτης και Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, ο Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κανονικού Δικαίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Την προβληματική του συνεδρίου παρουσίασε στην εισαγωγική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος.

Οι εργασίες του συνεδρίου που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 γίνονται στην Αγγλική γλώσσα.

Κατωτέρω δημοσιεύεται στην ελληνική γλώσσα ο χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου και η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης κ. Κυρίλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τους Συνέδρους του 26ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Κανονικού Δικαίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων