Επικαιρότητα
22 Οκτωβρίου, 2022

Ενές Καντέρ: Το μήνυμα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η Αγία Σοφία και ο Ερντογάν

Διαδώστε:

Ï Áñ÷éåðéóêïðïò Éåñùíõìïò óçíáíôçèçêå óçìåñá ìå ôïí Ôïõñêï Ìðáóêåìðïëéóôá ÅíÝò ÊáíôÝñ ðïõ áãùíéæåôáé óôïí NBA . Ìåôá ôï ôåëïò ôçò óõíáíôçóçò áíôáëëáîáíå äùñá óõìâïëéêá ìå ôçí Ïñèïäïîéá êáé ôåëïò ðñïåâçóáí óå äçëùóåéò--Ï Áñ÷éåðéóêïðïò ðñïóêáëåóå åðéóçìùò ôïí Êáíôåñ ôï êáëïêáéñé íá åðéóêåöèåé ôçí Åëëáäá ðñïóêåêëçìåíïò ôçò Áñ÷éåðéóêïðçò ,êáôé ðïõ åãéíå äåêôï áðï ôïí Ôïõñêï óôáñ-- ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇ ÁÈÇÍÙÍ

Στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο κάνει αναφορά με μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός Τούρκος καλαθοσφαιριστής του NBA Ενές Καντέρ ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

«Ήταν τιμή μου που συναντήθηκα με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο. Συζητήσαμε για τις ελπίδες μας να ενώσουμε τους Έλληνες και τους Τούρκους ως ένα, γιατί είμαστε οικογένεια. Ας προχωρήσουμε μαζί αγωνιζόμενοι για την ειρήνη, την αγάπη και φέρνοντας περισσότερο καλό σε αυτόν τον κόσμο. Eυχαριστώ Αρχιεπίσκοπε για τα καλά σας λόγια», αναφέρει χαρακτηριστικά, αναρτώντας παράλληλα ένα βίντεο από την συνάντηση.

«Η Αγιά Σοφιά είναι δική σας κληρονομιά»

Ο Ενές Καντέρ είναι γνωστός πολέμιος της κυβέρνησης Ερντογάν ασκώντας κατ’ επανάληψη σκληρότατη κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο για την επιδείνωση της Τουρκικής οικονομίας, τον αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης του καθώς και τα ελληνοτουρκικά.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ελλάδα, ο Τούρκος αστέρας του ΝΒΑ μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» όπου, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα. Επίσης περιέγραψε το καθεστώς φίμωσης που επικρατεί στην Τουρκία, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του κατά του Ερντογάν για την απόφασή του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

«Αυτή τη στιγμή καταπατώνται πολλά ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα. Υπάρχουν πολλοί πολιτικοί κρατούμενοι. Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου, δεν υπάρχει ανεξιθρησκία, δεν υπάρχει η ελευθερία να διαμαρτυρηθείς. Ο κόσμος υποφέρει. Τόσα πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν κλείσει, πολλοί δημοσιογράφοι είναι στη φυλακή, μόνο και μόνο για τις πολιτικές του Ερντογάν.
Το πιο σημαντικό που θέλω να πω είναι το τι συνέβη στην Αγιά Σοφιά. Η Αγιά Σοφιά είναι δική σας κληρονομιά και τη μετέτρεψε σε τζαμί. Μεγάλωσα σε αυτή την περιοχή. Υπάρχουν τόσα τζαμιά στην περιοχή που είναι σχεδόν άδεια. Γιατί λοιπόν να μετατρέψεις ένα τέτοιο μνημείο σε τζαμί; Είναι τόσο προσβλητικό για τις άλλες κουλτούρες, τις θρησκείες και τους πολίτες», ανέφερε.

Δείτε όλη την συνέντευξη:

 

(Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης)

Διαδώστε: