08/12/2021 08/12/2021 Φέτος συμπληρώνονται 9 χρόνια από τον χαμό του μικρού ήρωα, Τηλέμαχου Τσιμηρίκα, που δεν δίστασε να πέσει στις φλόγες προσπαθώντας να σώσει τα αγαπημένα του αδέρφια. Η αυτοθυσία και ο ηρωισμός του ας μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων μας. Το γεγονός μας υπενθύμισε με ανάρτησή του στο facebook o Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:43
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 19:15

Εννέα χρόνια από το χαμό του μικρού ήρωα που έπεσε στη φωτιά για να σώσει τ’ αδέρφια του

Διαδώστε:
Εννέα χρόνια από το χαμό του μικρού ήρωα που έπεσε στη φωτιά για να σώσει τ’ αδέρφια του

Φέτος συμπληρώνονται 9 χρόνια από τον χαμό του μικρού ήρωα, Τηλέμαχου Τσιμηρίκα, που δεν δίστασε να πέσει στις φλόγες προσπαθώντας να σώσει τα αγαπημένα του αδέρφια. Η αυτοθυσία και ο ηρωισμός του ας μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων μας.

Το γεγονός μας υπενθύμισε με ανάρτησή του στο facebook o Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η θυσία του αγοριού: Το χρονικό της τραγωδίας

Τα ξημερώματα ενός Σαββάτου του 2012, η διώροφη πατρική κατοικία του Γιώργου Τσιμιρίκα στη Μεσορόπη Καβάλας τυλίχθηκε στις φλόγες, πιθανόν από μία ξυλόσομπα που έκαιγε στο ισόγειο. Τα τέσσερα από τα έξι παιδιά της οικογένειας, που διανυκτέρευαν εκεί, πρόλαβαν και βγήκαν, μαζί με τους γονείς και τους παππούδες, όλοι από την πίσω πόρτα.

Τελευταίος βγήκε ο Τηλέμαχος, αλλά οι στριγκλιές της μητέρας του «Τα παιδιά, δεν βγήκαν τα παιδιά», του πάγωσαν το αίμα. Με την ορμή, την τόλμη των 15 χρόνων του όρμησε στο εσωτερικό του σπιτιού, με σκοπό να φτάσει στον δεύτερο όροφο όπου είχαν εγκλωβιστεί τα δύο μικρά αγόρια.

«’Ετσι ήταν πάντα ο Τηλέμαχος. Έμπαινε μπροστά για όλους. Ήταν το καλύτερο παιδί της τάξης και του σχολείου και δεν το λέμε επειδή χάθηκε. Και πριν έναν μήνα και πέρσι και πρόπερσι το ίδιο λέγαμε». Η Δήμητρα Κ., φίλη και συμμαθήτρια του Τηλέμαχου στην Γ’ τάξη του 6ου Γυμνάσιου Καβάλας, τον αποχαιρέτησε με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, η οποία μέσα σε μία ώρα μετρούσε 86 «likes» και 120 σχόλια.

«Είσαι ένας άγγελος πλέον. Σε αγαπάμε», «Α, ρε Τηλέμαχε. Είσαι ο ήρωάς μας. Σε αγαπάμε πολύ. Καλό σου ταξίδι», «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», έγραψαν ο Νίκος, ο Ανδρέας, ο Πάνος και οι άλλοι κολλητοί του. Οι φίλοι του που μάλωναν στην αρχή κάθε χρονιάς ποιος θα καθίσει δίπλα του, πίσω και μπροστά του, γιατί ο Τηλέμαχος ήταν πάντα διαβασμένος και τους άφηνε να… κλέβουν στα διαγωνίσματα, δεν θέλουν να πιστέψουν ότι χάθηκε και δεν θα τον ξαναδούν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων