13/08/2023 13/08/2023 Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΔΕ) επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας (Ζόραν Μιλάνοβις) συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας». «Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και...
13 Αυγούστου, 2023 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2023 - 21:05

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος: Ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης αποτελεί η δήλωση του Κροάτη Προέδρου

Διαδώστε:
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος: Ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης αποτελεί η δήλωση του Κροάτη Προέδρου

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΔΕ) επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας (Ζόραν Μιλάνοβις) συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας».

«Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο», τονίζει.

Παράλληλα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ αναφέρει:

«Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρόεδρος Κροατίας για τα επεισόδια

Στη δήλωσή του που έχει γίνει σε μέσο ενημέρωσης της χώρας του, ο Ζόραν Μιλάνοβις Πρόεδρος της Κροατίας αναφέρθηκε και στο τι αναμένει να γίνει από τις ελληνικές Αρχές τις επόμενες ημέρες: «Η Ελληνική Αστυνομία έχει δικαίωμα να τους κρατήσει (πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες) «για πέντε ημέρες. Το χρονικό αυτό διάστημα λήγει τώρα. Πρόκειται για 100 άτομα και δεν ξέρουμε αν θα προφυλακιστούν όλοι. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν για να κάνουν επεισόδια και εγώ αυτό δεν μπορώ να το στηρίξω. Αυτή είναι περίεργη συμπεριφορά».

Ακόμη υπερασπίστηκε τα μέλη της οργάνωσης Bad Blue Boys (ΒΒΒ) λέγοντας ότι «είναι πολίτες και έχουν τα δικαιώματά τους, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε μια ζωή δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους “τεχνητής κράτησης”, αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι».

«Τώρα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι (σ.σ.: από τους οπαδούς). Αν τους κρατήσουν όλους, είναι de facto στρατιωτικός νόμος, δεν μπορείς να τους κρατήσεις όλους», κατέληξε.

Πηγή: DNEVNIK.ΗR, ertnews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων