Επικαιρότητα
13 Φεβρουαρίου, 2019

“Επαναπροσδιορίζονται οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους”

Διαδώστε:

«Με τις συνταγματικές αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση ενισχύεται το Κοινωνικό κράτος, η Λαϊκή αντιπροσώπευση και η Δημοκρατία, ενώ επαναπροσδιορίζονται οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους» αναφέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί την κορυφαία θεσμική διαδικασία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και από την πρώτη στιγμή εμείς την αντιμετωπίσαμε ως τέτοια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για συνταγματική αναθεώρηση. Ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στην αλλαγή του άρθρου 3.

Ο τέταρτος άξονας, είπε ο Αλ. Τσίπρας, αφορά τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους με την ρητή κατοχύρωση στο άρθρο 3 της αρχής της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους αλλά και του υποχρεωτικού πολιτικού όρκου στις πολιτειακές και διοικητικές υποθέσεις.

Είπε ότι εδώ “γίνεται ένα σημαντικό βήμα -με απόλυτο σεβασμό βεβαίως στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών- ένα βήμα στην κατεύθυνση της κατοχύρωσης της κοσμικότητας του Κράτους που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο ενός οποιουδήποτε φιλελεύθερου συντάγματος”.

Σχολίασε ότι και εδώ υπάρχει μια βαθιά διαφορά και ιδεολογική με τη ΝΔ και πως του κάνει εντύπωση που ο κ. Μητσοτάκης, όπως είπε, έχει προσχωρήσει στην άποψη που δεν αποτελούσε προσφιλή άποψη και θέση όλων όσοι ήθελαν ή θέλουν να αυτοαποκαλούνται φιλελεύθεροι. Σχολίασε πως φαίνεται ότι η μετατόπιση του κόμματός του, έχει επιφέρει και τη δική του μετατόπιση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαδώστε: