22/06/2024 22/06/2024 Ξεκίνησε το μεσημέρι στη Βουλή των Σκοπίων η διήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό κόμμα VMRO-DPMNE, με πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος αυτού, Χρίστιαν Μίτσκοσκι. Ο εν αναμονή πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της οποίας θα ηγηθεί αποκάλεσε και μάλιστα τρεις φορές...
22 Ιουνίου, 2024 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2024 - 13:02

Επιμένει στον όρο “Μακεδονία” ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Διαδώστε:
Επιμένει στον όρο “Μακεδονία” ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Ξεκίνησε το μεσημέρι στη Βουλή των Σκοπίων η διήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό κόμμα VMRO-DPMNE, με πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος αυτού, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Ο εν αναμονή πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της οποίας θα ηγηθεί αποκάλεσε και μάλιστα τρεις φορές τη χώρα «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας.

Η συνεδρίαση αυτή της Βουλής θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (23/06) με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σύμφωνα με την ertnews.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε πριν μερικές ημέρες ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας). Συγκεκριμένα, χθες η πρέσβης των ΗΠΑ στη γείτονος χώρα, ‘Ανγκελα ‘Αγγελερ χαιρέτισε τη δήλωση του εντολοδόχου πρωθυπουργού και αρχηγού του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ότι θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία του κράτους κατά την ορκωμοσία του στο Κοινοβούλιο, αλλά και στις εμφανίσεις του στο εξωτερικό. Μάλιστα σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση της γείτονος χώρας εξέφρασε την ελπίδα όλοι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης να ακολουθήσουν το παράδειγμά του Χρίστιαν Μίτσκοσκι. “Όντως, ήταν απογοήτευση για την ηγεσία στην Ουάσιγκτον όταν η Πρόεδρος (Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα) αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το συνταγματικό όνομα της χώρας κατά την ορκωμοσία της και, ειλικρινά, αυτό που θα κάνουν ο μελλοντικός πρωθυπουργός και οι υπουργοί του είναι κάτι που καλωσορίζουμε” σημείωσε.

Πηγή ERT Σκόπια – Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων