29/05/2020 29/05/2020 Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου, στο Άγαλμα του τελευταίου Αυτοκράτορα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και τους υπερασπιστές της Πόλης. Σήμερα 29 Μαΐου είναι η επέτειος της αλώσεως της Κωνσταντινούπολης του συνεκτικού κέντρου της Ορθοδοξίας.  Όπως αναφέρει ο κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου “Με τον ηρωικό θάνατό του, ο τελευταίος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος...
29 Μαΐου, 2020 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 14:28

Επιμνημόσυνη Δέηση στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Φάληρο

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη Δέηση στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Φάληρο

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου, στο Άγαλμα του τελευταίου Αυτοκράτορα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και τους υπερασπιστές της Πόλης. Σήμερα 29 Μαΐου είναι η επέτειος της αλώσεως της Κωνσταντινούπολης του συνεκτικού κέντρου της Ορθοδοξίας. 

Όπως αναφέρει ο κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου “Με τον ηρωικό θάνατό του, ο τελευταίος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος θεμελίωσε την ύπαρξη και την παρουσία του Ελληνισμού το διηνεκές, δημιούργησε όλες εκείνες τις συνθήκες ώστε ο Ελληνισμός να κάνει την ιστορική του επανεμφάνιση με την Παλιγγενεσία του 1821 μετά από τέσσερις αιώνες σκλαβιάς.

Το Βυζάντιο, αποτέλεσε όχι μόνον έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς της Παγκόσμιας Ιστορίας, αλλά το λίκνο που μας έδωσε όλα εκείνα που παραμένουν αναλλοίωτα έως σήμερα και συγκροτούν την εθνική μας ταυτότητα: γλώσσα, θρησκεία, συνήθειες, το ομόηθες, το ομόθρησκον, το ομόαιμο και το ομόγλωσσον του λαού μας, όπως διατυπώθηκε στον ορισμό του Έθνους από τον Ηρόδοτο”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων