14/06/2020 14/06/2020 Κτιτορικό μνημόσυνο τελέστηκε στη Αγία τριάδα της οδού Φιλελλήνων παρουσία πλήθος πιστών που προέρχονται από τη ρωσική παράδοση. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος ο οποίος έψαλε και μίλησε στη Ρωσική Γλώσσα. Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος μίλησε για την ενότητα των εκκλησιών λέγοντας «Είτε Ρουμάνοι είμαστε είτε Ρώσοι είμαστε είτε Έλληνες, μας συνδέει...
14 Ιουνίου, 2020 - 12:54

Επίσκοπος Αβύδου: “Δεν έχουμε σύνορα οι ορθόδοξοι μεταξύ μας”

Διαδώστε:
Επίσκοπος Αβύδου: “Δεν έχουμε σύνορα οι ορθόδοξοι μεταξύ μας”

Κτιτορικό μνημόσυνο τελέστηκε στη Αγία τριάδα της οδού Φιλελλήνων παρουσία πλήθος πιστών που προέρχονται από τη ρωσική παράδοση.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος ο οποίος έψαλε και μίλησε στη Ρωσική Γλώσσα.

Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος μίλησε για την ενότητα των εκκλησιών λέγοντας «Είτε Ρουμάνοι είμαστε είτε Ρώσοι είμαστε είτε Έλληνες, μας συνδέει η κοινή πίστη», ενώ τόνισε πως «Δεν έχουμε ούτε σύνορα ούτε γλώσσα. Οι διάφορες πάντα λύνονται μεταξύ μας γιατί ζούμε στη βασιλεία του θεού».

Τέλος ο προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης π. Συνέσιος Βικτωράτος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Αβύδου και πρόσθεσε πως η ενότητα είναι αυτή που θα μας σώσει και πως η Αρχιεπισκοπή όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενδιαφέρονται για την ενότητα αυτή.

Το κτιτορικό μνημόσυνο θα καθιερωθεί πλέον την πρώτη Κυριακή μετά την πανηγύρι του ιερού ναού.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων