Επικαιρότητα
06 Ιουλίου, 2023

Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα τη ζωή και το έργο του Βασίλη Μιχαηλίδη

Διαδώστε:

Tο Δ΄ Επιστημονικό Συνέδριο του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Στροβόλου και τον Δήμο Λευκονοίκου στις 7 και 8 Ιουλίου 2023, στο Μουσείο Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού (απέναντι από την εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσας, στον Στρόβολο), με θέμα τη ζωή και το έργο του σημαντικού κύπριου ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο, μέχρι σήμερα, συνέδριο για τον ποιητή της Ρωμιοσύνης, καθώς σε αυτό συμμετέχουν με πρωτότυπες ανακοινώσεις τους 23 ομιλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ισπανία: Γ. Ανδρειωμένος, Γ. Βιολάρης, Π. Βουτουρής, Λ. Γαλάζης, Γ. Γεωργής, Δ. Δημητρίου, Κ. Ιωάννου, Ν. Μαθιουδάκης, Χρ. Μαυρής, Μ. Μιχαηλίδου, Στ. Μπίου, Γ. Παναγή, Ν. Παπαξενοφώντος, Π. Παπαπολυβίου, Κ. Παύλου, Γ. Πετούσης, Ε. Πολυβίου, Ειρ. Ροδοσθένους, Μ. Ροδοσθένους-Μπαλάφα, Β. Σελιώτη, Μ. Στεργιούλης, Α. Χατζηθωμάς, Λ. Χριστοδουλίδου.

Κατά την τελετή έναρξης, θα προβληθεί βίντεο του Θωμά Καλλή για τον Β. Μιχαηλίδη. Στη συνέχεια, ο ποιητής Μιχάλης Κτίστης και ο πεζογράφος Γιώργος Χαριτωνίδης θα διαβάσουν έργα τους που «συνομιλούν» με τον Β. Μιχαηλίδη. Επίσης, ο Ο.Λ.Κ. θα βραβεύσει τον Γιάννη Κατσούρη (μεταθανατίως) και τους Κωνσταντίνο Γ. Γιαγκουλλή, Κώστα Βασιλείου και Κώστα Νικολαΐδη για τη συμβολή τους στην προώθηση των μιχαηλιδικών σπουδών.

Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου απαρτίζεται από τους Κ. Ιωάννου (πρόεδρος), Γ. Ανδρειωμένο, Λ. Γαλάζη, Ν. Μαθιουδάκη, Μ. Στεργιούλη και Λ. Χριστοδουλίδου, και η Οργανωτική Επιστροπή από τους Γ. Παναγή, Γ. Χαριτωνίδη και Κ. Ιωάννου. Την ευθύνη της παρουσίασης και του συντονισμού έχει αναλάβει η Γ. Παναγή.

Πρόγραμμα Δ’ Επιστημονικού Συνεδρίου ΟΛΚ

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Αθηνάς Μιχαηλίδου

Διαδώστε: