30/10/2021 30/10/2021 Έρευνα: Ιεραποστολή μέσω διαδικτύου Σε έρευνα για το δυναμικό κοινό των χρηστών του διαδικτύου προχώρησε το ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για την ιεραποστολή μέσω του διαδικτύου και την προσφορά της Εκκλησίας μέσω του λόγου του Ευαγγελίου από πνευματικές προσωπικότητες. Η έρευνα πραγματοποιείται σε όλες τις χώρες που ως τώρα έχουν εγγραφεί στα διαδιακτιακά αρχονταρίκια που έχουν...
30 Οκτωβρίου, 2021 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2021 - 12:57

Έρευνα για την Ιεραποστολή μέσω των διαδικτυακών ομιλιών

Διαδώστε:
Έρευνα για την Ιεραποστολή μέσω των διαδικτυακών ομιλιών

Έρευνα: Ιεραποστολή μέσω διαδικτύου

Σε έρευνα για το δυναμικό κοινό των χρηστών του διαδικτύου προχώρησε το ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για την ιεραποστολή μέσω του διαδικτύου και την προσφορά της Εκκλησίας μέσω του λόγου του Ευαγγελίου από πνευματικές προσωπικότητες.

Η έρευνα πραγματοποιείται σε όλες τις χώρες που ως τώρα έχουν εγγραφεί στα διαδιακτιακά αρχονταρίκια που έχουν διοργανωθεί από το περιοδικό πεμπτουσία με ομιλητές Ιεράρχες, ηγούμενους, καθηγητές και γενικά διάφορες προσωπικότητες.

Η απόφαση για την έρευνα αυτή γεννήθηκε από το γεγονός ότι παρατηρώντας ότι από την Ιαπωνία ως την Αφρική και από τη Μέση Ανατολή ως την Αμερική αλλά και σε χώρες των Βαλκανίων, τη Ρωσία και την Ευρώπη χρήστες του διαδικτύου συντονίζονται τουλάχιστον 2 φορές το μήνα στις διαδικτυακές ομιλίες που πραγματοποιούνται από μοναστήρια, μητροπόλεις και ενορίες.
Είτε οι ομιλίες αυτές πραγματοποιούνται ανοικτά για όλο το κοινό είτε με εγγραφές σε πλατφόρμες για κλειστό κοινό, η δυναμική αυτού του τρόπου επικοινωνίας με πνευματικές προσωπικότητες είναι πλέον το δυνατό χαρτί της ορθόδοξης ιεραποστολής και του λόγου του Ευαγγελίου.

Η πιο διαδεδομένη μορφή σύνδεσης των χρηστών είναι η πλατφόρμα zoom, ενώ η μετάδοση αυτών των ομιλιών μέσω facebook ενισχύει ακόμη περισσότερο την επικοινωνία με το κοινό το οποίο φαίνεται να προτιμά την ελεύθερη μετάδοση και πρόσβαση από ότι να εγγραφεί πολλές σε κάποια πλατφόρμα.

Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει την παρουσία του διαδικτυακού κοινού είναι η ελεύθερη μετάδοση από ιστότοπους από τους οποίους μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά την διαδικτυακή ομιλία είτε να να την δει μετά το πέρας αυτής σε χρόνους που επιλέγει ο ίδιος ο χρήστης.
Το on demand περιεχόμενο άλλωστε βοηθάει στην τελική ενίσχυση του διαδικτυακού κοινού αφού φαίνεται ότι σύμφωνα με την έρευνα του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ οι χρήστες προτιμούν να παρακολουθούν τις ομιλίες και ώρες που επιθυμούν οι ίδιοι.


Το πιο ισχυρό κοινό είναι οι Ρουμάνοι και το πιο πιστό σε προσκλήσεις ομιλιών είναι όσοι ζουν στην Αμερική.

Η ελληνική ομογένεια η οποία βρίσκεται στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη είναι ένα ισχυρό κομμάτι της πίτας του διαδικτύου ενώ οι ηλικίες 25 με 50 είναι το πιο συχνό κοινό.

Παρακαλούμε θερμά όσοι λάβετε διαδικτυακά την πρόσκληση για την έρευνα αυτή να βοηθήσετε στην ολοκλήρωσή της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων