Επικαιρότητα
16 Φεβρουαρίου, 2022

Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τα αποστρατικοποιημένα νησιά

Διαδώστε:

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις για τα ελληνικά νησιά, επισημαίνοντας: «Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με καθεστώς αφοπλισμού”.

“Στην πραγματικότητα, φέραμε αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη του ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην ατζέντα και το επόμενο διάστημα. Ως προς αυτό, ο Υπουργός μας (Τσαβούσογλου) τους έδωσε και μια προειδοποίηση. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει, φυσικά, η προειδοποίηση θα γίνει υψηλότερο επίπεδο, και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί”, επεσήμανε ο Ερντογάν.

“Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα συζητήσιμα. Μπορεί να μας αναγκάσουν να θίξουμε αυτά το ζήτημα προς συζήτηση. Για το λόγο αυτό, ο Υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο λέγοντας “να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα ζητήματα προς συζήτηση”. Και καλά έκανε”, είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Διαβάστε ακόμη:

Παναγιωτόπουλος: Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται

Κύπριος Υπ. Άμυνας: Δοκιμάζεται η αξιοπιστία της Ε.Ε. με την τουρκική προκλητικότητα

Διαδώστε: