Επικαιρότητα
17 Ιουλίου, 2020

«Υλοποιώ το όνειρο της νιότης μου-Απελευθερώνω την Αγία Σοφία»

Διαδώστε:

Παιδιόθεν φαίνεται πως ήθελε να γίνει πολιτικός και συνάμα θρησκευτικός ηγέτης ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού σε νέες δηλώσεις του σήμερα «αποκάλυψε» πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ήταν το μεγαλύτερό του «όνειρο» από τα νιάτα του.

Το χειρότερο δε είναι πως χαρακτήρισε αυτό το όνειρο ως την «απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας», λες και η Αγία Σοφία ήταν σκλαβωμένη!

Ο Ερντογάν ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, σε δημοσιογράφους, μετά την «προσευχή» κατά την «ιερή ημέρα» των Μουσουλμάνων, ότι το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή συνιστά «απελευθέρωση της από τα δεσμά της ομηρίας της», συμπληρώνοντας ότι είναι πολύ χαρούμενος με την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου της νιότης του…

Ο Τούρκος Πρόεδρος ενημέρωσε όποιον έχει ώτα, επίσης, ότι «οι αντιδράσεις από το εξωτερικό δεν μας δεσμεύουν», αλλά και ότι «η διαδικασία με την Αγία Σοφία είναι θέμα εσωτερικής δικαιοδοσίας μας».

Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, χαρακτηρίζοντας άνευ ουσίας και «κενές» τις διεθνείς αντιδράσεις.

Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά της Αιγύπτου, τονίζοντας ότι οι ενέργειές της στη Λιβύη και η υποστήριξή της προς τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ είναι παράνομες.

 

 

Διαδώστε: