Επικαιρότητα
20 Αυγούστου, 2020

Συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα

Διαδώστε:

Την ικανοποίησή του για την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στην Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ. Σύμφωνα με τον υπουργό «έχει διευρυνθεί σημαντικά η παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην ενέργεια», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αναλυτικότερα, το μήνυμα του κ. Χατζηδάκη στο Twitter αναφέρει:«Με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ συζητήσαμε για έργα όπως ο IGB, το FSRU Αλεξανδρούπολης και τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ. Διαπιστώσαμε ότι έχει διευρυνθεί η παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην ενέργεια. Χαίρομαι που η πολιτική μας προσελκύει διεθνείς επενδύσεις και δημιουργεί νέες δουλειές».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Μέρκελ και Μακρόν συμφωνούν για σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο

 

Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με την Βρετανίδα υφυπουργό αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκής Γειτονίας και Αμερικής Wendy Morton.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε εκτενώς στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Ενημέρωσε την κ. Morton για τα αποτελέσματα τόσο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όσο και του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα με αντικείμενο την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, κατόπιν ελληνικού αιτήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι επιδεικνύουν πλήρη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο και έχουν καλέσει την Τουρκία να προβεί σε άμεση αποκλιμάκωση της έντασης, που προκαλεί με την παράνομη δραστηριότητά της.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε στη Βρετανίδα υφυπουργό ότι η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα, που επιδιώκει την επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου και όχι υπό καθεστώς απειλών ή εκβιασμών, ενεργώντας με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Τουρκία να σταματήσει τις νέες γεωτρήσεις στη Κυπριακή ΑΟΖ»

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Δε γίνεται διάλογος υπό την απειλή όπλων»

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε τετελεσμένα από την Τουρκία»

Σάρλ Μισέλ: «Αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο»

 

Διαδώστε: