05/03/2021 05/03/2021 Τριήμερο επαφών με τις θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία έχει από την περασμένη Τετάρτη ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, Πρέσβης Νικολάους Μάγιερ Λάντρουτ, με στόχο να ενημερωθεί για τις συνθήκες τις οποίες βιώνουν και τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν. Ο Ευρωπαίος Πρεσβευτής συνοδεύεται από την αναπληρώτρια επικεφαλής κ. Ελευθερία Περτζινίδου και άλλα...
05 Μαρτίου, 2021 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2021 - 7:50

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και στο Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου

Διαδώστε:
Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και στο Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου

Τριήμερο επαφών με τις θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία έχει από την περασμένη Τετάρτη ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, Πρέσβης Νικολάους Μάγιερ Λάντρουτ, με στόχο να ενημερωθεί για τις συνθήκες τις οποίες βιώνουν και τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν. Ο Ευρωπαίος Πρεσβευτής συνοδεύεται από την αναπληρώτρια επικεφαλής κ. Ελευθερία Περτζινίδου και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε..

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα επισκέπτεται τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου. Ο κ. Μάγιερ – Λάντρουτ θα έχει συνάντηση με τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό. Θα ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής. Αναφορικά με το Οργανοτροφείο της Πριγκήπου η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την τύχη του ιστορικού πενταόροφου ξύλινου κτιρίου που από το 1964 ζει μέσα στη σιωπή.
Επίσης, έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως απειλούμενο μνημείο ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς από την Europa Nostra. Η Europa Nostra είναι ένας πανευρωπαϊκός οργανισμός για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η οποία εκπροσωπεί οργανώσεις πολιτών που εργάζονται για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιά της Ευρώπης και έχει συμβουλευτική θέση στην UNESCO.
Την περασμένη Τετάρτη η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εκεί έγιναν δεκτοί από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση.
Αμέσως μετά, επισκέφθηκαν την Κοινότητα Νεοχωρίου. Εκεί ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Λάκη Βίγκα, στην Παναγία Κουμαριώτισσα, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου και στον αυλόγυρο, όπου πληροφορήθηκαν την ιστορία του ναού.
“Ευχαριστώ τον Ελληνοορθόδοξο Πατριάρχη Βαρθολομαίο και κ. Λάγκη Βίγκα” ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λάντρουτ σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε την Τρίτη και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Νήσων στην Θεολογική Σχολή.
Οι εκπρόσωποι των αρχών έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα, και ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας, την ιστορική βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής.
Ενημερώθηκαν, επίσης, από τον Καθηγούμενο για την ιστορία της Σχολής, τη σημασία της για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και για το σημερινό καθεστώς λειτουργίας της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων