18/07/2024 18/07/2024 Συνελήφθησαν στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας, τέσσερα (4) άτομα και συγκεκριμένα τρεις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και έρευνας που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας Ευβοίας, προέκυψε ότι ενέχονται σε δύο (2) κλοπές – διαρρήξεις από Ιερούς Ναούς της περιοχής. Συγκεκριμένα, οι κλοπές αφορούν σε Ιερό Ναό στην περιοχή...
18 Ιουλίου, 2024 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 15:55

Εύβοια: Ιερόσυλοι έκλεψαν εικόνες και τάματα από εκκλησίες

Διαδώστε:
Εύβοια: Ιερόσυλοι έκλεψαν εικόνες και τάματα από εκκλησίες

Συνελήφθησαν στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας, τέσσερα (4) άτομα και συγκεκριμένα τρεις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και έρευνας που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας Ευβοίας, προέκυψε ότι ενέχονται σε δύο (2) κλοπές – διαρρήξεις από Ιερούς Ναούς της περιοχής.

Συγκεκριμένα, οι κλοπές αφορούν σε Ιερό Ναό στην περιοχή της Ιστιαίας, την 11 Ιουνίου, καθώς σε Ιερό Ναό στην περιοχή της Αιδηψού, την 16 Ιουλίου, από το εσωτερικό των οποίων είχαν αφαιρεθεί τάματα και χρηματικό ποσό.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και μίας ακόμα γυναίκας που ενέχεται στην πρώτη υπόθεση κλοπής, σχηματίσθηκαν κατά περίπτωση δικογραφίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, συνέργεια στην κλοπή, καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν χθες (17-07-2024) κατά τη διάρκεια της ημέρας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ιστιαίας και Ερέτριας αντίστοιχα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τάματα, χρηματικό, και τρείς ιερές εικόνες.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Πηγή: ilamia

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων